מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי היום יום -ליהי שמר14/06/2010
אני אמא ל-3 ילדים, ילדה בת 7, ילד בן 5 וילד בן 1.9 שנה.
ביתי הגדולה עושה לי המון בעיות עם שיעורי הבית, היא אומרת לי שיש לה שיעורים בחומר מסוים ושאני בודקת אני מוצאת עוד שיעורי בית למרות לשפני כן שאלתי אותה אם יש עוד והיא אמרה לי, שאין!!
או אם יש לה שיעורים ואני עוזרת לה, היא רוצה שאני יקריא לה מילה ומילה שלי ולא לפי איך שהיא רואה את זה, אני לא מעוניינת לחייב אותה, אני מאוד רוצה שזה יבוא ממנה, אז אני אומרת לה שאם היא לא רוצה לעשות את השיעורים אחרי שהסברתי לה בדיוק ואפילו קצת "גיליתי" לה, אני לא יכעס אם היא לא תעשה, והיא פשוט מחזירה את השיעורים לתיק ולא עושה אותם ומתיישבת בסלון כאילו השיעורים נעשו ואין לה עוד שום דבר לעשות.
מה אני צריכה לעשות? אני מאוד רוצה לתת בה אמון בשיעורים, ולא לבדוק וכשאני לא בושקת יום למחרת אני מקבלת במחברת שהיא לה עשתה שיעורי בית ואני צריכה לחתום לה.
לבדוק אותה? לא לבדוק אותה? לחייב אותה לעשות או לא לחייב? להעניש במקרה כזה...? אני לא רוצה לאבד את הקשר שלי איתה במיוחד שאני צריכה ללדת בקרוב מאוד ואני מאוד רוצה שהיא תהיה מעורבת.
מה שמביא אותי לשאלתי השנייה, יש ימים שאני מאוד מבקשת את עזרת שני ילדיי הגדולים בסידור הדברים האישיים שלהם, כמו בגדים, נעליים וצעצועים שיחזירו למקום אחרי שהם משתמשים, כי אני מאוד רוצה שילמדו לעשות זאת עכשיו (למרות שאני כבר תקופה ארוכה מנסה להכניס להם את הצורך לעשות זאת בעצמם) כדי שאחרי הלידה הם יוכלו לעזור לי אך ורק עם הדברים שלהם, האישיים שלהם.
הם לא כ"כ מעוניינים לעשות זאת עד הרגע שבו אני "מאיימת" עליהם, האם זאת הדרך הנכונה? ואם לא מהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי היום יום
סמדר ריינר14/06/2010שלום ליהי,
נשמע שחסרה בבית שלכם סמכות הורית. יש דברים שצריך להורות בצורה נחרצת וברורה ולעמוד על כך. זה בנושא סידור החפצים האישיים.
גם לא ברור לי כי לא כתבת היכן אבי הילדים, ואם ניתן לקבל מעורבות שלו בדברים האלה כיוון שרצוי שלא תתמודדי לבד בעניין הזה.
לגבי שיעורי הבית, כאן דווקא הייתי יוצאת ממעורבות, גם אם הילדה תתדרדר זמנית בלימודים. זה נושא שצריך לעבור לאחריות שלה. כרגע אין לה שום מוטיבציה, כי כל המוטיבציה היא אצלך. היא צריכה להרגיש את הרצון והאמביציה שלה להצליח, ללמוד, לקבל חיזוקים חיוביים מהמורה וכו'. והיא לא תוכל לעשות זאת אם לא תרפי לכמה זמן מהעניין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)