תינוק בן שנה וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה וחצי
    אמא
    15/04/2007

שלום שמי דניאל ויש לי תינוק מדהים בן שנה וחצי והוא ילד ראשון ויחידי שלנו. בני הוא ילד חכם מאוד בעל תובנה מדהימה ויש לו כושר ריכוז מצויין לגילו הוא מסוגל לשבת על צעצוע למשך קרוב לשעה אם לא יותר , שמתי לב כבר בגיל שנה שהמשחקים האהובים שלו הם הכנסת צורות ופאזלים והחלטתי לעודד אותו כמה שיותר והוא אוהב את זה מאוד.
    כיום הוא בן שנה וחצי ומרכיב פאזלים העשויים מעץ אך פאזל בעל 10 חלקים שמרכיבים דמות אחת , כלומר ישנם פאזלים לדוגמא של חיות שכל חלק הוא חיה והיום הוא מצליח להרכיב פאזלים שבנויים מכמה חלקים המרכיבים דמות אחת הכי קשה היה בן 10 חלקים אני יודעת שזה מאוד מוקדם לגילו ורציתי לציין שבהתחלה הוא לא כל כך התלהב מהפאזלים הקשים יותר ואני עודדתי הרבה והגשתי את הפאזל בהתלהבות וזה דירבן אותו לשבת ולהתאמץ היום הוא מרכיב אותו לבד רציתי לשאול האם זה נכון לעודד בדרך זו והאם זה לא הגבול של בין לעודד ללאלץ כי אני די מתעקשת עם הפאזלים המתקדמים ויודעת שהוא מסוגל ברצוני לציין שעקשנותי היא בכך שאני מנסה כל הזמן לתת לו את הפאזל ולא מכריחה אותו ל הרכיב אם איננו מעוניין אך מעודדת מאוד ומשבחת אותו על הצלחתו. אני יודעת שלמרות הקושי שלו הוא מצליח והיום שהוא כבר מרכיב לבד את הפאזלים הקשים הוא מאוד שמח וגאה בעצמו הפחד שלי הוא ליצור אצלו אנטיות לגבי הפאזלים , ועקשנותי נובעת מכך שאני יודעת שהוא יכול השאלה היא האם דרכי נכונה.יש לציין שוב שעקשנותי היא לא בדרך של להכריח , וגם אם הוא לא מעוניין אז אני לא לוקחת את הפאזל ונותת לו לבחור משחק בעצמו פשוט אני לא מתייאשת מלנסות לעניין אותו בפאזלים המתקדמים יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פאזלים

שרון באומל
    15/04/2007

אני חושבת שזה ממש בסדר לתת לתינוק פאזלים בגיל שנה וחצי וכן לאתגר אותו ברמה שאמורה להיות למעלה מרמתו. את נשמעת לי עם היד על הדופק, ומודעת לכך שהתחום הזה חשוב לך. לכן, אני מאמינה שאת תדעי לא ללחוץ עליו כאשר לא ירצה. יש גילאים בהם משחקי קופסא פחות מעניינים ילדים (גילאי 3-5, כאשר מתחילים משחקי דימיון), כחלק מהשלב ההתפתחותי התקין. קחי את זה בחשבון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו