מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה רציניתדפנוש14/06/2010
שלום וברכה! ברצוני להתיעץ בקשר לאחי בן 12,קודם כל אני מאוד אוהבת אותו והוא מאוד חשוב לי והוא באמת ילד נפלא רק שלפעמים הוא טועה ומאוד חשוב לי לעזור לו כי הטעויות שלו פוגעות בה ובקרובים אליו
המצב בבית שלי לא פשוט יש לי אמא שחולה נפשית וחוץ ממטלות הבית לא מקדישה לחינוך וכך נוצר מצב שכל אחד עושה מה שהוא רוצה ,ג'ונגל אמיתי! ובקשר לאבי הוא לא עושה דבר להשקיע בחינוך שלנו גם אם הוא רוצה והוא מעיר הוא לא עושה את זה בצורה הנכונה ונהפוכו הוא עושה יותר נזק אני אשית לא מרגישה שיש לי הורים שאוהבים ונותנים ודואגים, חוץ מכסף ואוכל ומטלות הבית הם לא שם כשאני רוצה לשתף הם לא שם לשאול מה עובר עלי איך עבר עלי היום כל אחד מהם עסוק בעולם שלו בבריחה שלו, אף אחד מאחי לא אוהב את הבית לא כיף לנו אנחנו ממורמרים
כי אנחנו לא מסתדרים ומאוד הייתי שמחה אם תיעץ לי אחרי תמונת המצב מה עלי לעשות כשאח שלי מקלל אותי ומתחצף ובעיקר לא מקשיב כשמבקשים מימנו לעשות משהו הוא גם מרים ידיים וכשהוא מקלל אותי אני בוחרת לא לדבר אתו וזה לא ממש עוזר איך עלי לנהוג כדי שיקשיב לי ויכבד אותי
אני יודעת שאני בסך הכל אחותו וזה לא תפקיד שלי אלא של ההורים אבל מה לעשות שאני סובלת ואין מי שיקח יוזמה ולכן אני מעדיפה לעשות זאת בעצמי תיעץ לי מה עלי לעשות בתור אחות בת ,18 בתודה מראש וסליחה על המגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רצינית
סמדר ריינר14/06/2010שלום רעות,
אכן בעיה רצינית. נראה לי שכדאי שתנסי לערב מישהו מבחוץ במה שנעשה בבית, אם ההורים שלך באמת לא מסוגלים. עובדת סוציאלית או יועצת בית ספר. אם הם כן מסוגלים - הפעילי עליהם לחץ למלא את תפקידם כהורים ואל תוותרי. כל פעם שהוא מציק לך, תציקי להם. כשאת סופגת בשקט, הם לא מוטרדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לבעיה רצינית ....
דפנוש14/06/2010קודם כל תודה על התשובה
דבר שני רציתי לשתף אותך בצעד שעשיתי עם אחי בן ה-12 החלטתי לעשות עם אח שלי מן דף של כללים שכל אחד משתף מה הוא מצפה מהשני בשביל שיהיה יחסים טובים ביננו והוא אכן שיתף פעולה עשיתי זאת לאחר שהוא קילל אותי וחפשתי פיתרון בנתיים זה עובד מצוין
רק מה אחותי אומרת לי שזה לא תפקיד שלי ואני גורמת נזק לאחי שאני מטשטשת לו את תפקיד האמא כי זה התפקיד שלה אני לא יודעת מה לעשות כי אני אוהבת את אחי ואני רוצה שהוא יהיה בריא וטוב ואני דואגת לו ואם לא אני אז אף אחד בבקשה תעני לי אם זה טעות ומה עלי לעשות בתודה מראש ואת עוזרת לי מאוד : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לבעיה רצינית
סמדר ריינר15/06/2010שלום רעות,
זה לא נורא שעשית זאת וזה אכן יפה, אבל אני מסכימה עם אחותך שלא רצוי שתיקחי על עצמך תפקידים של אמא. זה יפגע בך לאורך זמן ויעמיס עלייך דברים שאין לך כלים להתמודד איתם. במיוחד שיש לך ודאי דאגות משלך בגיל הזה - בגרויות, חברויות, בנים, צבא, וכו' ואת אמורה להיות פנויה לזה ולא לטפל בבית שלך. זה גם יפגע בהורים שלך כי זה מכרסם במעמדם בבית וגם באחיך, כי הוא זקוק להורים אמיתיים.
לכן אני חושבת שאחותך צודקת.
זה לא אומר שצריך להשאיר את הבעיה בלי פיתרון, אבל צריך לדאוג שמישהו אחר יפתור את זה. דאגי לערב את הורייך או מישהו מבחוץ שיעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)