מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כניסה לגןלירון14/06/2010
שלום רב,
אני מפנה אליכן את השאלה אחרי שלא התייחסו אליה בפורום פסיכולוגיה לגיל הרך, מאוד מקווה שכאן אוכל לקבל תשובה, כי הנושא די דחוף לי :)
אני אמא לילד בן שנה ו-4 חודשים, שמגיל 10 חודשים נמצא במשפחתון ביתי עם עוד 3 בנות קטנות ממנו. בהיותו הבן היחיד והגדול מכולן שם הוא לא זוכה לשום התנגדות כשהוא לוקח להן צעצועים, למשל, ובכלל כל התקשורת איתן מאוד נעימה ועדינה, בעיקר נשיקות ופלירטוטים :)
בספטמבר הוא אמור להיכנס לגן חדש, לקבוצה של 20 ילדים בגילאי שנה וחצי עד שנתיים וחצי. אני קצת חוששת מהשינוי הזה, וחשבתי אולי להכניס אותו כבר עכשיו, ביולי (לאחר את מועד הכניסה אני לא יכולה). ההיגיון הוא שעכשיו הוא יכנס לקבוצה של 9 קטנטנים באותו גן, ששניים מתוכם ימשיכו איתו אח"כ לקבוצה שלו בספטמבר. ככה המעבר לקבוצה גדולה יהיה יותר הדרגתי, מ-4 ל-9 ורק אח"כ ל-20, ולא פתאום מ-4 ל-20, וגם הוא יוכל להתרגל לגן החדש לפני הבלגן של ספטמבר, בו כולם יבכו ויהיה עומס על המטפלות. עם זאת, מאחר ועכשיו הוא יכנס לקבוצה אחרת מזו של ספטמבר, המטפלות יתחלפו, וגם החדר, וגם רוב הילדים... וכמובן שאני חוששת מדחיפות, מכות ומחלות...
אני כבר ממש מבולבלת מהעניין הזה, כל יום מחליטה משהו אחר! אשמח מאוד לשמוע את דעתכן!
תודה רבה וסליחה על האורך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן
סמדר ריינר15/06/2010שלום לירון,
האופציות להתלבטות שהבאת הן באמת לא פשוטות וקשה לבחור מביניהן. האם אלה האופציות היחידות שיש? האם אין אפשרות לגן עם פחות ילדים או יותר מטפלות? אני לא רואה תועלת בהעברתו לקבוצה שהיא לא הקבוצה שלו ולחדר שהו אלא החדר שלו. זה לא נראה לי משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)