מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיהשרה15/06/2010
אנו זוג נשוי ויש לנו ילדה בת שמונה וחצי בת יחידה לי אין הורים ואחים ההורים של בעלי ואחיו מתנהגים אלינו לא יפה ותרחקים מאיתנו (מעל לשנתיים אין קשר)עקב מצב כלכלי שנקלענו אליו.
אני מרגישה קרועה מבפנים בגלל ביתי אין לה לא אחים לא אחיינים לא סבא וסבתא.
ביתי שאלה כמה פעמים למה לא הולכים לסבא וסבתא ואמרתי לה שיש מתח בנינו כי לא רציתי להכניס ילדה בגילה לכל הסיפורים אמרתי שיש מתח וכשהיא תגדל נספר לה.
בחג פסח האחרון לאחר שלא היה קשר הרבה זמן עם הסבא והסבתא וחמותי אפילו מזל טוב ליום הולדת של ביתי לא התקשרה להגיד הצעתי לביתי לכתוב להם ברכה ולשלוח והיא שמחה ועשתה זאת ,חמותי התקשרה ואמרה לילדה תודה ואמרה לה למה אבא ואמא לא מביאים אותך . (הכל משחק אישה מאוד רעה וזה ארוך אני לא יכנס לזה עכשיו).
בעלי אומר שצריך להגיד לה שהם לא רוצים שנבוא אליהם ושהם מתנהגים לא יפה ולספר לה הכל .
כמה פעמים ביתי אמרה לי על האחיינים אמא הם בטח כבר גדולים.כאב לי הלב.
היא מרגישה כ"כ נורא שאין לה בני דודים ולא אחים וזה הורס אותי אני אפילו לא ישנה בלילה עקב המחשבה שבטח נורא עצוב לה(גם חברות אין לה כ"כ אולי איזו חברה שאנו יורדים לגינה היא פוגשת ונוסעת איתה באופניים לא יותר כי הוריה של הילדה לא מרשים לה ללכת לאף אחד.
אני רוצה לדעת מה להגיד לביתי אני ממש שבורה נפשית אני יודעת שהיא מרגישה לבד.
אנא עזרתכם. בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
סמדר ריינר15/06/2010שלום שרה,
אני מבינה שכולכם בעצם עצובים ומרגישים לבד. אני לא חושבת שצריך להגידי לילדה את כל הפרטים, מה שאמרתם זה מספיק, אפשר אולי קצת להגיד יותר על כך שלפעמים אנשים מבוגרים לא מסתדרים וזה כואב וחבל.
אם חמותך התקשרה לביתך, סימן שהיא מעוניינת בקשר איתה, גם אם לא איתכם, כרגע. האם שקלתם לעשות הפרדה בין הכאב שלכם לבין מה שהילדה צריכה ולהביא אותה לסבתא בכל זאת, בלעדיכם או בלי קשר למריבה שלכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפסיכולוגית
אסתי18/06/2010תודה על עזרתך הבעיה היא שהבת שלי לא באמת מעניינת את חמותי היא אפילו מזל טוב ליום הולדת לא התקשרה להגיד לה ורק במקרה לפני שנה בערך בעלי דיבר איתה ואמר לה שאפילו לילדה היא לא התקשרה להגיד מזל טוב וכו''' אז יום הולדת אחרי היא התקשרה להגיד מזל טוב לילדה. איך ניקח אותה אנו מרגישים לא רצויים וגם להם לא איכפת מהילדה הם שחקנים.
איך סבתא יכולה לא לראות את הנכדה שלה שנתיים אין דבר כזה . אז טוב נגיד שאנו היינו מתרחקים מהם אז אני מבינה אבל הם אלה שמתרחקים מאיתנו .
(אני לא יפרט עליהם יותר כיוון שזה סיפור ארוך ומורכב ,אני בחיים שלי לא נתקתי בבכאלה טיפוסים). יש עוד בעיה שאני ובעלי מתווכחים ורבים אז הילדה אמרה לי אתמול אמא אני רוצה ללכת מהבית הזה אתם כל הזמן מתווכחים ורבים וגם היום התווכחנו ורבנו אז היא אמרה לי אני רוצה לעוף מהבית הזה זה לא נעים לי שאתםמתווכחים ורבים, רציתי להרגיע אותה כי כואב לי שעצוב לה אז אמרתי (ולא שיקרתי) שכל ההורים רבים לפעמים כוגם חברים כמו שהיא רבה עם חברה מהכיתה לפעמים.
(אני חייבת לציין שאם זה היה תלוי בי לא הייתי מתווכחת לידה הבעיה שבעלי לא יכול להתאפק כשהוא רוצה להגיד משהו)והוא אומר מילים מאוד לא יפות לידה כמו שאני רעה וחושבת רק על עצמי ועוד כל מיני דברים לא נעימים האם היא באמת תחשוב עלי את הדברים הללו ? אני מקווה שהיא תגדל ותדע שאני לא כזו.
סיפור לא פשוט אני יודעת אנא עזרתך הדחופה ואל תגידי לי ללכת ליעוץ כי אין לי כסף לזה תנסי בבקשה לעזור לי כאן אני מרגישה מאוד בודדה ועצובה.
בתודה ובברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים במשפחה
סמדר ריינר18/06/2010שלום אסתי,
ניתן לקבל ייעוץ גם ללא תשלום. לצערי אין פטנט שאפשר לתת באינטרנט כדי לפתור בעיות משפחתיות כל כך מסובכות.
נראה שבמשפחה שלכם קשה נורא להתסדר גם בתוך המשפחה וגם מחוצה לה, נשמע לי שאין לכם אמון במשפחה המורחבת וגם ביניכם אני לא בטוחה.
אני ממליצה לך לפנות למרפאה של משרד בריאות או של קופת חולים באיזור מגוריכם, או לתחנה לטיפול משפחתי של העירייה שם נותנים טיפול בתשלום אומנם אבל הוא מסובסד לפי היכולת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)