בכי של בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכי של בן 5
    שוב שואלת
    15/06/2010

בני בקרוב בן 5.
    לעתים (לא קרובות אך זה קורה מספיק שייראה לי כבעיה) מגבי בבכי לבעיות.
    הוא יכול לבכות הרבה זמן.
    בדיעבד הוא מבין שזו התנהגות בעייתית וכדאי לנסות לשלוט בעצמו יותר טוב - כי לא נראה לי הגיוני שיבכה חצי שעה בגן כי ילד התנגש בו אמנם חזק אך בטעות.

השאלה שלי איך הורה/גננת אמור להגיב להתנהגות זו.
    האם לנסות לנחם/להרגיע?
    או להיפך לכעוס ולהגיד שהוא חייב להירגע ולא הגיוני שיבכה כל כך הרבה זמן בגלל שטות.

חשוב לציין - שהבכי הוא בד"כ בעקבות משהו שקרה בטעות והפתיע אותו. ולי נראה כפינוק. כי אם למשל חבר טוב ייגש אליו ויציע לשחק במשחק שהוא אוהב - מיידית מופיע חיוך והכל נשכח, אחרת יכול להמשיך לבכות עוד הרבה.

באופן כלילי הוא נוטה להתבכיין משטויות. החולצה לא מסתדרת לו או הוא לא מצליח להתקדם שלב במשחק במחשב - מיד יש התבכיינות.
    מה אפשר לעשות עם זה?

תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי של בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי של בן 5

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום לך,
    זה לא בהכרח פינוק אלא העדר כלים אחרים להתמודד עם הבכי. צריך להרגיע אותו, לתת הכרה למה שקרה - התנגשו בך ונבהלת. באמת קצת מבהיל, אבל לא נורא, עכשיו בוא נשחק במשהו, או תשחק עם דני במשאית, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו