ילד בן 6.5 עם בעיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6.5 עם בעיות
    טניה
    15/06/2010

שלום לכם.
    אני אמא לילד שעלה השנה לכיתה א', ומאז התחילו כל הבעיות. ילד הוא בן יחיד במשפחה, אני אמא צעירה. ילד לא רוצה להכין שיעורי בית בשום פנים ועופן, הוא מתחיל להתעצבן ואני מתחילה להזביר לו אז הוא קם מהמקום ולא מקשיב לדברי. בבית הספר מהתחלה ועד היום לא רוצה ללמוד, תמיד רוצה להסתובב בכיתה, לא רוצה לרשום משהמורה אומרת, לא מקשיב בשיעורים,הרבה פעמים מפריעה לכל הכיתה ללמוד. הוא ילד יחיד בכיתה שלא יודע לקרוא, הוא פשוט אומר את זה כך: "אני לא רוצה לקרוא, לא בעלי, קשה לי לזכור את כל האותיות". כל משהוא רוצה לעשות בבית הספר זה לשחק, לתפס לכל מיני מקומות, רץ הרבה. בזמן האחרון הוא ברח משיעורי מוסיקה, פשוט אין לו סבלנות לאף אחד, לא מענינים אותו הלימודים. המורים אמרו לי לעשות יבחון גרפומוטורי, בבדיקה יצאה שהוא טוב מאוד גרפומוטורית, ושאין לו בעיות אלה להפך הוא מאוד מפותח לגילו.
    בבית הכי הרבה זמן הוא מעביר ליד הטלויזיה, ועם אני לא מרשה לראות אז הוא עושה לי בלגן שלם, מתחיל לצעוק ו ישר לבכי. הוא לא מוכן לעשות הרבה דברים שאני מבקשת, לדוגמא: לעשות קצת שיעורים,או ללכת בזמן לישון, לאכול. משקשור לאוכל זה תמיד היה לנו בעיה, הוא כמעט ולא אוכל ולא רוצה. רופאים אומרים שהוא בריא, אבל לדעתי הוא מאוד רזה.
    בקיצור ילד לא רוצה להקשיב בכלל, לא משנה במה זה קשור, מגיב על כל דבר בצעקות ובכי. אני באמת לא יודעת מה לעשות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6.5 עם בעיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6.5

סמדר ריינר
    15/06/2010

שלום טניה,
    נשמע לי שאת מאוד מודאגת. ייתכן שנושא הלימודים הוא מאוד מאוד חשוב לך ויש הרבה לחץ סביבו, וייתכן שהילד מרגיש את הלחץ הזה וזה גורם לו להתננגדות. תנסי לרדת מהנושא לכמה זמן. ייתכן שכדאי שתיפני להדרכת הורים מסודרת שתעזור לך לנסות לעשות סדרי עדיפויות על מה לריב עם הילד ועל מה לא, על מה להתעקש ואיך. נשמע שמרגע שנכנס לכיתה א' את מצפה להמון רצינות הוא רוצה להישאר ילד. צריך לשלב את שני הדברים, גם לרוץ ולשחק וגם ללמוד, אבל בלי לחץ, בלי נאומים, בלי עצבים וכו'. נראה לי שכרגע יהיה לך קשה ליישם זאת בלי הדרכה יותר צמודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו