מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורים גרושים וחזרה בתשובהגילי15/06/2010
שלום רב
יש לי ילדה בת 4 וחצי. אני ואביה התגרשנו על רקע בגידה מצידו עם גויה.
הם חיים יחד כבר שלוש שנים וכנראה היא מתגיירת. הגרוש שלי התחיל לא ליסוע בשבת, לא להדליק טלוויזיה, כל יום שישי הם הולכים לבית הכנסת וכו'. אני מאמינה שזה יהיה זמני עד שהיא תקבל את הגיור. ושאלתי היא: האם זה בסדר שאצלי הילדה חיה חיים חילוניים לכל דבר ואצל אביה זה הפוך?
אין לי בעיה עם ביה"כ, קידוש וכו' אבל מפריע לי שהוא מטמטם אותה וייתן לה מסרים כפולים ואחד כך ישנה את עורו שוב בגלל שהמצב הוא זמני.
מפחיד אותי שפתאם הוא יגיד לי שהיא גם לא תדבר בטלפון בשבת, שיחות הטלפון בינינו הן דבר קבוע מאז שהיא החלה לישון אצלו. מפחיד אותי שהוא יתחיל להלביש את הילדה כמסורתית, מה לעשות???
עלי לציין שני דברים: אני נשואה בשנית
הגרוש שלי ואני עדיין במאבק משפטי על הרכוש, אך בקשר לילדה יש לנו דווקא יחסים טובים.
לגבי הסוגייה של חזרה בתשובה מה יכול לפסוק בית דין לענייני משפחה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים גרושים וחזרה בתשובה
סמדר ריינר16/06/2010שלום גילי,
לגבי שאלתך האחרונה לגבי בית משפט לענייני משפחה - זה לא תחום ההתמחות של הפורום ואין לי תשובה בשבילך, גם לא אמרת יפסוק בקשר למה? בקשר לשינוי משמורת? בשביל זה הגרוש שלך צריך לבקש משמורת ולא נשמע מהתאור שלך שהוא עשה זאת.
עכשיו עניינית לגבי העניין הפסיכולוגי. נכון, יש בזה משהו מבלבל עבור הילדה, אבל אתם לא משפחה היחידה שדברים כאלה קורים בה. אין לך שליטה על מה קורה במשפחתו של בעלך, כשהיא באה אליו, הוא ילביש אותה וינהג איתה לפי הבנתו.
כשהיא באה אלייך היא תנהג לפי מה שנהוג אצלך. זה לא אידאלי, זה גם לא סוף העולם. נכון, ייתכן שאחרי שיסתיים הגיור הוא ישנה את אורח החיים שוב, וזה שוב יבלבל אותה. גם כאן, זה לא אידאלי אבל לא סוף העום וגם לא בשליטתך. נראה לי לא יעיל לדאוג לגבי משהו שהוא לא בשליטתך. במצב כזה, כדאי להתרכז במה שנעשה אצלך, בזמן שאת מבלה איתה שיהיה איכותי ונעים. אם את לא תיקחי את זה כל כך קשה גם אליה יעבור מסר חיובי ומקבל וגם היא תהיה יותר רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)