התלבטויות בעקבות לידת אח חדש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטויות בעקבות לידת אח חדש
    אמא
    16/06/2010

שלום, יש לנו בן בן ארבע ולפני כחודש נולד לנו בן נוסף. אנחנו מאוד מתאמצים להקדיש זמן לגדול אך הקטן סובל מגזים ובוכה הרבה וזה בא על חשבון הבן הגדול. לבן הגדול לא קל.
    שאלותי הן:
    מאז הלידה וגם קצת קודם, הגדול כועס עלינו לא מעט, הוא צועק עלינו כאשר אנחנו באים להעיר אותו בבוקר. הוא מכה אותנו, בועט כשאנחנו באים לקחת אותו מהגן. ברור שלא קל לו ושזה הביטוי לכך. ההתלבטות היא כזו. מצד אחד איני רוצה לאפשר התנהגות כזו, לא של צעקות ולא של אלימות. מצד שני, אני לא מצליחה לשוחח איתו באופן פרודוקטיבי על רגשותיו. כששואלים אותו למה הוא כועס, הוא אומר שהוא עייף. וכך אני מרגישה שאם לא מאפשרים לו לצעוק, אין שום ערוץ בו יוכל להוציא את כעסו. אני אומרת לו שאם הוא רוצה לצעוק, שיצעק בחדר ויקרא לי כשהוא מוכן להתנהג יפה אך אז אני לא איתו בכעסו. אני גם מאוד מתוסכלת מכך שאי אפשר לדבר איתו על כך כי ערוץ הדיבור מאוד חשוב לי. יש לציין שלאחרים הוא כן אומר לפעמים שהתינוק מעצבן אותו אך לא לנו.
    שאלה שניה. דווקא בתקופה זו ביקש הבן הגדול להיגמל מחיתול בלילה (הוא כבר שנה וחצי גמול ביום אך לא בלילה). כבר שבוע שאנו מעירים אותו פעמיים בלילה שיעשה פיפי כי אחרת הוא קם רטוב. אני לא רואה איך הוא נגמל ככה אך איני רוצה לדכא את רצונו להיגמל. כאשר הוא מרטיב הוא לרוב בכלל לא מתעורר מזה. אשמח לשמוע עצה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטויותבעקבות לידת אח חדש

סמדר ריינר
    16/06/2010

שלום לך,
    לדעתי ההתנהגות של בנך היא לא רק בגלל האח אלא גם בגלל רגשות האשמה שלכם בגלל הולדת האח שמחלישים אתכם מולו.
    כאשר הוא מרביץ לכם עליכם להפסיק זאת מייד ובחדות. מעבר לזה לא צריך לערוך לו ראיונות עומק על למה הוא עצוב וכו'. צריך להגיד לו שאתם מבינים שקשה לו מאז שאחיו נולד, ואתם תשתדלו לתת לו זמן לבד איתכם באופן קבוע, ואם יש משהו שמציק לו הוא יכול לבוא ולהגיד בדיבור רגיל, למשל כשאחיו מעצבן אותו, כשהוא מתוסכל, כשהו אבד וכו'. לא תסבלו צעקות ומכות. נקודה. ואל תחששי שלא יהיה לו ערוץ להוציא את כעסו, את הצעת לו ערוץ והוא ישתמש בו כשהערוץ האלים יקבל גבולות תקיפים.
    לגבי הרטבת הלילה, אתם יכולים להתעניין אצל רופא המשפחה לגבי טיפול הפעמונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו