פרידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • פרידה
    טלי
    16/06/2010

    שלום

    אנו זוג הורים לילדים בני 8 ו-4. אנו לפני פרידה ושוקלים מה להגיד לילדים. הנושא מאוד קשה לשנינו וההתלבטות רבה. מדובר כרגע על עזיבת הבעל את הבית והשיקול אם לערב את הילדים מעכשיו או מאוחר יותר?כמובן שהאב מתכוון להיות מעורב ולהגיע ולפגוש את הילדים.
    חשבנו בהתחלה לא לערב אותם עדיין מפאת הקושי ולומר כי האב יוצא למילואים, האם נכון לעשות כך או יש הצעה אחרת?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • פרידה

    סמדר ריינר
    17/06/2010

    שלום טלי,
    לא רצוי להגיד משהו שהוא לא אמת כי סביר להניח שהילדים מרגישים ומבינים הרבה יותר ממה שנדמה לכם, ואם אתם משקרים הם מסיקים מכך שאו שההבנה שלהם לא טובה ואז הם יתקשו לסמוך עליה בעתיד, או שלא כדאי לסמוך עליכם כי אתם לא אומרים אמת, וכן שהם בכל זאת מרגישים משהו ויש להם חששות ורגשות שונים סביב העניין אך הם לא יכולים לדבר איתכם על כך כי זה כאילו לא קרה ואז הם נשארים עם זה לבד. המחשבה לא לספר לילדים לעיתים עולה להורים לא רק בגלל הקושי של הילדים אלא גם בגלל הקושי שלהם, אבל עבור הילדים זה לא טוב.
    הדבר הנכון לעשות הוא שתשבו איתם בפגישה משותפת, ותגידו להם שאבא ואמא לא מסתדרים, ולכן אבא עובר לגור במקום אחר. צריך לומר להם שזה קשור אליהם והם לא אשמים, ואבא ואמא לא נפרדים מהם אלא רק אחד מהשניה. צריך להגיד להם כמובן מה יהיה הסידור מעכשיו. אבל מה להגיד זה לא העניין הקשה, העניין הקשה הוא לעמוד בתגובות שלהם שיהיו לא פשוטות, גם אם לא יעלו בהכרח מייד, השאלות שישאלו וכו', שיעוררו בכם ריגשות אשם וכן את הקושי שלכם שקשור למהלך שהוא בטוח לא קל גם עבורכם. כאן צריך ללתת הכרה שזה אכן קשה, עצוב, מכעיס ומעורר חששות, ולתת תשובות כנות ככל הניתן בהתאם לגילם.
    בהצלחה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו