קשיי חברה אצל ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי חברה אצל ילדים
    טליה
    16/06/2010

ביתי כמעט בת 3, הולכת לגן מגיל 4 חודשים.
    מטריד אותי נושא החברותיות. אני שמה לב שהיא לא חברותית ולא ממש משחקת עם ילדים. כשאני באה לאסוף אותה בסוף יום אני לרוב רואה אותה יושבת בצד וכשאנו הולכים לגינה עם חברים או אם מזמינים אלינו חבר/ה שלה מהגן היא לרוב נצמדת אליי ולא משחקת, רק לעיתים רחוקות ולזמן קצר.
    רציתי לשאול האם זה צריך להטריד אותי והאם זה מראה על קשיי חברה?
    מה ניתן לעשות כדי לעודד את הילד לשחק עם חברים.

דבר נוסף - היא לא יודעת לעמוד על שלה ואם לוקחים לה משחק היא תבכה ולא תיקח בחזרה...

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי חברה אצל ילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי חברה

סמדר ריינר
    17/06/2010

שלום טליה,
    קודם כל כדאי בדוק עם הגננת מה היא בגן כל היום. האם זה כך או קורה רק בנוכחותך או כשאת אמורה להגיע בסוף היום.
    אם זה קורה רק בנוכחותך, ייתכן שזה קשור לקשר ביניכן, מסיבה כלשהי הילדה לא יכולה לעזוב אותך, ואז צריך לבדוק למה.
    אם זה לא זה, כדאי לנסות אט לאט להזמין כל פעם ילדה אחת קבועה, הבייתה בסביבה בטוחה ומוגנת ולתת לה התרגל למשחק משותף. גם כדאי שאתם תשחקו איתה בבית ותלמדו אותה איך משחקים עם עוד מישהו, אולי היא לא רגילה.
    בהמשך כדאי לצפות בהתנהגות שלה ולדבר איתה אחר כך, לתת לה כלים איך אפשר להתנהג אחרת, למשל כשחוטפים לה משחק.
    בהמשך אפשר להזמין ילדה אחרת, אחר כך לתת לה ללכת לילדות הבייתה או לשחק בחוץ או להזמין שתי ילדות ביחד וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו