תינוקת להורים גרושים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוקת להורים גרושים
    ענת
    02/11/2007

בתי בת השנתיים וחצי ישנה אצל אבא שלה (הגרוש שלי- מזה 8 חודשים) מידי סופ"ש שני, יחד עם שני אחיה בני 13 ו-10. כשהוא לוקח אותה כשאני בסביבה היא מסרבת ללכת ולפעמים אף בוכה. אז החלטנו שהאחים הגדולים שלה יוציאו אותה אל אבא ואז כשאני לא בסביבה היא פחות מתנגדת. היא אוהבת את אבא שלה ואני מאמינה שכשהיא איתו היא שמחה ומאושרת. אינני יודעת האם התנהגותי תקינה והאם לא יהיו לכך השפעות בעתיד. אינני רוצה "לברוח" ממנה בצורה זו, אך אין לי ברירה. כמובן שאני בוכה בתוך תוכי ומחכה לרגע שהיא תחזור. מה עושים? האם להחליט שהיא לא הולכת אליו עד אשר תגדל? מה נכון לעשות במקרה כזה? אודה מאוד על תשובתך המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת להורים גרושים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושים

שרון באומל
    03/11/2007

שלום ענת
    מהכתובים, נראה כי ביתך מבטאת את הקושי שלה מהגירושין כשהיא רואה את שניכם (אבא ואמא) ביחד. אם זה מוקד הקושי, והוא טבעי וברור, הייתי מנסה לעזור לה להתמודד עם הקושי ולא לברוח ממנו. הייתי אומרת משהו בנוסח: "שמתי לב שכשאבא בא לקחת אותך ואת רואה אותי ואותו ביחד, זה קשה לך ואת נורא בוכה. אני מבינה שזה נורא קשה לראות את אמא ואבא לא גרים באותו בית ולא עושים ביחד את אותם דברים ביום שישי ושבת. זה עצוב ואולי כואב בלב. אולי כשאת עם אבא, לפעמים את מתגעגעת לאמא". הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
    ילדים רבים עושים דברים רבים על מנת לנסות לגרום להוריהם להתאחד מחדש. לכן, הייתי אומרת לה, בהזמנויות שונות שאת ואבא אוהבים אותה מאוד, אבל שהחלטתם להיפרד כי לא הסתדרתם ולפעמים רבתם כמו שהיא לפעמים רבה עם חברים. זה לא היה לכם נעים יותר, ועכשיו נעים לכם יותר כי אתם לא רבים. זה לא באשמתה ולא בגללה. היא אמורה להבין (אולי יקח עוד זמן) שהיא לא תוכל להיות הגורם המאחד.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו