מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחנהעדנה17/06/2010
בני בן 11 וחצי לא מוכן לצאת למחנה הצופים שמא יראו אותו במקלחת בבגד ים.לפני כחודש הוא נמנע מפעילות כיתתית בבריכה מאותה סיבה.כששוחחתי איתו הוא מבין שיש בעיה ולטענתו עד שנה הבאה זה יפתר.קשה לדבר איתו בנושא והוא מתעצבן עלי ונסגר.איך מתמודדים עם מצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחנה
סמדר ריינר17/06/2010שלם דנה,
ייתכן שבנך החל להתפתח, וזה נושא שמביך אותו. עדיף אם ניתן שאביו ישוחח איתו על הנושא ולא את. ייתכן שהוא מקווה שבשבנה הבאה יהיו עוד ילדים במצבו, כי הוא קצת הקדים ואז הוא פחות יתבייש. לא הייתי לוחצת עליו כי טכנית הוא צודק. אז הוא יפסיד חוויה או שתיים בחיים, אם זה משהו זמני, וזו ההעדפה שלו, וזה מביך אותו, לא הייתי לוחצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחנה
עדנה17/06/2010בני לא החל להתפתח.הוא פשוט חושב שהוא שמן ולכן הוא חושש.האם זה משנה את התמונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחנה
סמדר ריינר18/06/2010שלום דנה,
תראי, חסרים המון פרטים בפנייה שלך. מהפנייה הקודמת הבנתי שבכלל הוא לא מוכן לדבר ולגלות מה הסיבה לבושה שלו, אז פשוט שיערתי. אז מסתבר שהוא כן משתף. יפה. עכשיו עדיין חסרים פרטים, האם הוא באמת שמן? האם יש עניין במשפחתכם סביב השמנה, אכילה ודיאטה? מדוע הוא חושב שזה ישתנה בשנה הבאה? וכו'. קשה להתייחס עם פרטים כלל כך חלקיים. גם יועיל לקבל יותר מידע על מצבו החברתי באופן כללי ועל ביהטחון העצמי שלו בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחנה
עדנה18/06/2010אצין יותר פרטים כדי לקבל תמונה יותר ברורה:לפני שבועיים היתה פעילות כיתתית של בריכה ובני החליט לא ללכת כי הוא חושב שהוא שמן ולא רצה שיראו אותו בבגד ים.בימים אלה ישנה הרשמה למחנה הצופים והוא החליט שהוא לא הולך מכיון שיש לו בעיה עם המקלחת והוא לא מוכן להתקלח עם כל החברים,אפילו שזה עם בגדי ים.אצין שמעבר לענין החשיפה אני מניחה שגם המקלחות מגעילות אותו ובמחנות הקודמים שהיו מקסימום 3 ימים הוא פשוט לא התקלח.הפעם זה לא יהיה אפשרי כי המחנה יערך 5 ימים.הבן שלי לא ילד שמן אם כי מלא.הוא לא מהילדים שיקראו לו שמן בכיתה.הוא ילד יפה ומטופח ,מוערך ואהוד בכיתה.הוא ילד שקט.הוא לא הקליבר של הכיתה אבל בהחלט יש לו את החברים שלו והוא פעיל בצופים.יש איזה שהוא ענין סביב דיאטה.אני בעלת עודף משקל ועושה דיאטות מידי פעם.לאחרונה הוא העלה במשקל ובמשפחה מעירים לו על זה:דודים וסבתות שקצת חסרות טקט בענין.הוא לא פרט לי איך הוא חושב שזה יפתר שנה הבאה.המשפחה שלנו מאד תומכת ומשתפת אך הוא משתף במידה וקצת קשה לשוחח איתו.באיזה שהוא שלב בשיחה הוא לא מוכן לדבר יותר ורוצה שיעזבו אותו.יש לו את הגבולות שלו ואני מכבדת זאת.אני לא רוצה יותר מידי לנגס לו.מקווה שהבהרתי יותר את הדברים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחנה
סמדר ריינר18/06/2010שלום דנה,
תראי, אם הוא חושב שהוא שמן, והוא באמת קצת מלא, יש שתי דרכים לנסות להתמודד - או לעזור לו לעשות דיאטה או לעזור לו להיות שלם עם מה שהוא.
כדאי לדבר איתו על כך ולהגיד לו - שאתם לא חושבים שהוא שמן, ואם זה חשוב לו, אתם גם יכולים להעיר לבני משפחה שמעירים לו כי זה לא במקום. נראה לכם שחבל שהוא יפסיד דברים בגלל דימוי הגוף שלו. הוא לא עשה שום דבר רע ולא מגיע לו עונש. עכשיו פתוחות בפניו שתי דרכים -או לצפצף ולהרגיש נוח עם עצמו, או לנסות לרזות כדי להרגיש טוב עם עצמו. אתם תתנו לו לבחור ותעזרו לו בכל אחת מהדרכים שהוא יבחר. אם הוא בוחר להישאר כמו שהוא, אז מעכשיו במשפחה אסור לאף אחד להעיר לו, ואם הוא רוצה לרזות, גם בזה אתם תעזרו לו על ידי תפריט מאוזן ובחירת פעילות גופנית שמתיאמה לו והוא רוצה בה. אפשר לצאת איתו להליכות, או לעסוק יחד איתו בפעילות אחרת או לרשום אותו לפעילות אחרת שמוצאת חן בעיניו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)