ילד בן 7 שלא מקבל מרות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7 שלא מקבל מרות
    רוזה
    17/06/2010

שלום, אני אמא לילד בן 7 חכם ופקחי מאוד, בעל פוטנציאל נהדר בכל הקשור ללמידה, אך חסר ברצון לכך.
    עיקר הבעיות אצלו הן בבית הספר, אבל התחילו כבר מהגן, בעיות הנוגעות למשמעת. הבן מסרב בתוקף לקבל מרות בין אם מדובר במורה או במנהל, מסרב לפעול עפי בקשת המורה כמו יתר התלמידים, בזמן השיעור יוצר שיחות עם תלמידים אחרים בקולי קולות, מאחר לשיעורים, קם מהכיסא בכל הזדמנות שנראית לו, כאילו חוקי בית הספר לא חלים עליו.
    כאשר המורה "מאיימת" עליו שתספר להוריו על הנעשה, הוא אומר: אז מה? אז הם יענישו אותי, אז יום אחד לא אשחק במחשב! (יש לציין כי הוא מחובר מאוד למשחקי מחשב).
    הוא מלשין על ילדים אחרים שלא פועלים כראוי לדעתו בכל הזדמנות, ומתבכיין כאשר המורה לא מענישה תלמידים אחרים שלא היו בסדר לדעתו.
    רוב הזמן הוא חולמני בכיתה, אך עם זאת מקבל ציונים טובים, בעיקר בחשבון.
    בבית המצב דומה אך פחות גרוע, יש לציין כי אני מוכרחה לחזור על כל בקשה שלי מספר פעמים עד שהוא נאות ליישם, ולעיתים אני ממש צריכה להרים את הקול על מנת שיקשיב...
    מאסתי בעונשים וכעסים ללא הועיל.... מה לעשות????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 שלא מקבל מרות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7 שלא מקבל מרות

סמדר ריינר
    17/06/2010

שלום רוזה,
    נשמע לי שהבעיה חמורה יחסית לגיל 7, וייתכן ולא יהיה מנוס מלפנות לייעוץ מסודר.
    בכל אופן, עד אז כדאי לנסות לעבור לשיטה של חיזוקים חיוביים. כלומר לתת התייחסות מכוונת רק לדברים טובים שהוא עושה, אפילו אם הם קטנים או נראים לכם לא משמעותיים, ומהדברים הלא טובים להתעלם (ממה שניתן כמובן). כרגע יש מצב שהילד רגיל לקבל התייחסות, גם אם שלילית דרך התנהגות שלילית. כל התייחסות, גם אם היא שלילית נקראת בפסיכולוגיה "חיזוק חיובי" כי כל התייחסות היא תשומת לב שמגבירה את ההתנהגות כדי לקבל עוד תשומת לב. לכן ככל שתמעיטו במתן תשומת לב להתנהגויות השליליות שלו ותגבירו מתן תשומת לב להתנהגויות החיוביות שלו, החיוביות יתבגרו והשליליות יתמעטו.
    דבר שני, הייתי מתמקדת בעיקר. הלימודים כרגע הם לא העיקר. ההתנהגות היא העיקר. שם הייתי משקיעה את רוב הארגיה ואת הלימודים עוזבת כרגע, הם יחכו לשלב ב' של התכנית, כשההתנהגות תירגע.
    מעבר לזה הייתי מחפש פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ונותן הדרכת הורים ובודקת יותר לעומק איך הגעתם למצב הזה ומה זה אומר, ייתכן שיש עבודה יותר יסודית שצריך לעשות כאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו