ספורי מכשפות בכתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ספורי מכשפות בכתה א'
    דפנה מעוז
    18/06/2010

שלום. אני ספרנית בבית ספר יסודי.במסגרת עידוד הקריאה בביה"ס אנחנו נוהגים לתת לכל הילדים מתנה לסיום שנה"ל- ספר. השנה בחרנו לתת לכל ילדי כתה א' את הספר "סוד המכשפות" של עפרה גלברט-אבני.זהו ספר לא חדש שזכה בפרסים ספרותיים רבים. נתקלנו בהתנגדות נחרצת של אחת האמהות שטענה שאין בשום פנים ואופן לתת לילדים ספרים בנושא מכשפות כי זה יפחיד אותם. מובן שלא נכנסנו אתה לויכוח כי הרגשנו שהנושא מאד טעון והבטחנו לה שבתה תקבל ספר אחר, מה שלא השביע את רצונה והיא דרשה ואף פנתה למפקחת במשרד החינוך שנחליף את כל הספרים לילדים. המפקחת לא קיבלה את דרישתה. הייתי רוצה מאוד לקבל מכם כלים ברורים בעזרתן אוכל להסביר לאמא למה זה לא "נורא".ואולי אפילו מועיל ליכולת של הילדים להתגבר על פחדים. אם תוכלו להפנות אותי גם לספרות מקצועית בנושא - אודה.( חוץ מקסמן של אגדות שאותו קראתי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספורי מכשפות בכתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיפורי מכשפות

סמדר ריינר
    18/06/2010

שלום דפנה,
    ההסבר שאת יכולה לתת לאותה אם הוא שהפחדים קיימים אצל ילדים בלאו הכי, ולא הסיפורים יוצרים אותם, אלא העלאתם על ידי סיפור על מכשפות רק יכולה לעזור לדבר עליהם ולהתמודד איתם.
    עם זאת דפנה יקירתי, לצערי אני לא מתרשמת מהתאור שלך שהסבר יעזור פה.
    את בטח מבינה בעצמך שמדובר באישה חרדה מאוד, שמדברת מתוך החרדה שלה, ומאמינה באמת ובתמים שאם לא מדברים על פחדים אז הם לא קיימים, כלומר לא בהכרח מדובר פה בעניין רציונלי שהסבר רציונלי יכול לפתור. זו ההנחה שלי, בהסתייגות כמובן, כי אני לא מכירה מכירה את האשה.
    לגבי ספרות, את יכולה לחפש ספרות ששייכת לגישה "היונגיאנית", בעיקר חומר שמדבר על ה"צל", שהוא הצד ה"אפל" שיש אצל כולנו, ואנחנו רוצים להדחיק אותו ודווקא העלאתו למודע היא שעוזרת לנו להתמודד איתו. אני מצטערת שאני לא מצליחה להיות יותר ספציפית, כי אני לא יונגיאנית בהכשרתי, אבל אני בטוחה שאם תקלידי בתוכנה שאת עובדת איתה את המילים "יונג" ו"צל" תגיעי לדברים מעניינים ורלוונטים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו