שינוי בהתנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות
    ענת
    18/06/2010

שלום רב,
    יש לי 2 בנים- האחד בן שנתיים וחצי והשני שנה וחצי
    בחודשיים האחרונים החלו אצל הגדול שינויים בהתנהגות שמתבטאים בפרצי אלימות. בכל פעם שאני מסרבת לבקשה שלו הוא צועק, יורק נשכב על הריצפה. דיווחו לי מהגן שהוא מכה ילדים
    אני לא יודעת האם זה מצריך פגישה עם איש טיפול וכן אבקש עיצה באשר לאופן בו עלי להגיב כשהוא יורק עלי/צועק כשאיני מסכימה לתת לו מה שהוא רוצה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות

סמדר ריינר
    18/06/2010

שלום ענת,
    לא בטוח שזה מצריך טיפול. יש מקום לבדוק האם הוא מגיה לשינוי כלשהו שקרה בזמן האחרון במשפחה.
    בכל אופן כשהוא מרביץ או נוהג בלאימות יש להפסיק זאת מייד, גם פיזית אם יש צורך, ולהרגיע אותו בצד. אחר כך, אחרי שהוא רגוע אפשר לברר איתו מה קרה, לתת הכרה והבנה לקושי, אבל לא לדרך ההתמודדות, וללמד אותו דרך התמודדות אחרת. למשל - "זה היה מעצבן שתפסו לך את המשחק שרצית. בוא נראה מה עוד אפשר לעשות חוץ מלהרביץ, אולי לשחק בינתיים במשחק אחר, אולי לבקש ויתנו לך, אולי להמתין ועוד מעט תקבל" וכו'.
    כשאת מסרבת בקשה שלו והא נשכב על הריצפה וצורח - יש להתעלם, וכמובן לא להענות לבקשה, ולשמור על עיקביות בכך! פעם אחת הוא ישיג את מבוקשו בדרך הזו וכבר משתלם לו להמשיך לנסות. רק אם ילמד שזה לא מביא לתוצאות - זה ייפסק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו