מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחות בת 12אני19/06/2010
יש לי אחות בת 12 ואני מאוד דואגת לה...
היא האחות הכי קטנה בבית, מאוד מפונקת, ילדה מאוד מקובלת, מפותחת לגילה שמאוד חשוב לה איך היא נראית...ילדה מקסימה.
לפני כמה זמן החלה להתנהג מוזר, לבכות בלי לדעת למה, שהיינו שואלים אותה למה היא לא מזמינה חברים היא הייתה עונה שפשוט לא מתחשק לה לראות אותם, לשחק איתם.
לא מזמן המורות בבית ספר פנו לאימי והביעו דאגה ממצבה, כי בבית הספר היא מרבה להתלונן על כאבי ראש ,סחרחורות,משהו שמציק לה בגרון, נצמדת למורה, עושה עיקופים גדולים כדי שלא יראו אותה, היא כבר לא יוצאת מהבית אח הצהריים, לא נפגשת עם חברים, רק במחשב וטלוויזיה. גם בימים מאוד חמים היא לוקחת לבית ספר בגד ארוך ובשיא החום מסוגלת ללבוש אותו.
היא גם חסרת סבלנות בבית, אפילו אם דופקים לה על הדלת של החדר היא ישר מתחילה לצרוח וגם לא כל כך חשוב לה להתנצל אחר כך.
היא נפגשת עם יועצת בית הספר פעם בשבועיים, ואמי הייתה איתה במפגש אחד עם פסיכולוגית בבית חולים.
הפסיכולוגית אמרה שהיא חוששת שמדובר בחרדות ושהילדה גם לא מפרידה בין דמיון למציאות, ושהיא מודאגת ורוצה לקבל עוד חוות דעת על הילדה ולכן תשב איתה בחדר עם חלון חד צדדי ועוד רופאים יאבחנו אותה.
אני ממש דואגת, הייתי רוצה לדעת אם לפי מה שסיפרתי לך המצב נשמע ממש חמור..
אני לא רוצה שהיא תתחיל לקבל תרופות פסיכיאטריות כי זה נשמע לי מוגזם, כי אולי זה בעצם חלק מגיל ההתבגרות...
האם זה משהו שהיא תצטרך לחיות איתו? או משהו שעם הזמן ועם כל מני פגישות עם פסיכולוגים יכול לעבור?
האם יש לך עצות איך להתנהג איתה בבית?
היא גם כבר לא אוהבת לשבת איתנו בארוחות היא ישר מחפשת סיבות לברוח, היא דומעת הרבה בלי סיבה...
תודה אשמח לקבל תשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות בת 12
סמדר ריינר19/06/2010שלום לך,
הדאגה שלך לאחותך מובנת ומאוד נוגעת ללב. אם יש בעיה בהבחנה בין דמיון למציאות, כפי שנאמר לכם בבית החולים אכן זהו מצב חמור. כשקורה דבר כזה לבן משפחה, שעד לא מזמן הכל היה בסדר איתו, זה דבר שקשה מאוד לקבל, ולהאמין לו.בכל אופן, אם יש בעיה בהבחנה בין דמיון למציאות זה כבר לא חלק מתופעות נורמליות שמלוות את גיל ההתבגרות.
צריך לזכור,שכל זה עדיין לא ברור כרגע, כי כל העניין נמצא בתהליך של בדיקה, ונראה לי שאין ברירה כרגע אלא להמתין ולראות איך התהליך מסתיים, ואז לראות את מתמודדים הלאה.
לגבי עיצות איך להתנהג איתה בבית נראה לי שעדיף שתשאלו את הפסיכולוגית שראתה אותה, כי לה יש תמונה יותר טובה של המצב.
בכל אופן, לפי התאור שלך אני לא בטוחה שכרגע יש הרבה מה לעשות כי לא בטוח שההתנהגות שלה מונעת ממניעים הגיוניים, וצריך להמתין לגיבוש דרכי טיפול מתאימות.
הדבר היחיד שצריך להקפיד עליו הוא לשמור עליה שלא תסכן את עצמה, אבל אני מבינה מהתאור שלך שהיא לא עושה כרגע דברים מסוכנים אלא בעיקר נמנעת ומסתגרת.
לסיכום אני מציעה שתנסי להתאזר בסבלנות, ולהמתין לסיום הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)