מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד עמוס במידערותם19/06/2010
אני גננת. בגני ילד כבן 3 ושבעה חודשים. ילד מקסים וחכם מאוד. ילד טוב. הפנתי אותו לטיפול אצל קלינאית תקשורת מאחר שהוא מדבר מהר מאוד. ובצורה לא ברורה. כרגע הוא בטיפול. בנוסף לכך הוא לא מפסיק לדבר(בצורה חריגה) .וגם שצריך להקשיב(במפגשים לדוגמא) הוא תמיד מתפרץ, וקשה לו לשלוט בעצמו.הוא לא מפוקס ולא ממוקד מצד אחד. אני שואלת שאלה על דבר אחד והוא עונה לי על דבר אחר. וגם אחרי שאני מנסה למקד אותו הוא יחזור על אותה תשובה (זה יכול להמשך כך מספר פעמים). עולם האסוציאציות שלו רחב מאוד. יחסית לילד בגילו יש לו הרבה מאוד ידע (מלמדים אותו הרבה בבית, אפילו יהרבה מידי) ולפעמים יש תחושה שנוצר אצלו עומס במידע.
ולכן הוא כל הזמן חייב להוציא ולהוציא. מצד שני יש לו זיכרון מדהים , ושאני מצליחה לפקס אותו, התשובות שלו מראות על קשב וריכוז. קיימת בעיה, אני לא מצליחה לשים עלייה את האצבע. אני לא יודעת למה לשייך התנהגות זו. האם זה משהו ריגשי, קוגנטיבי?יש לציין שהוא תמיד מחפש חיזוקים חייובים. ויש משהו מרצה בהתנהגות שלו. האם חוץ מהטיפול אצל הקלינאית, אני צריכה לשלוח אותו לעוד טיפול אולי ריפוי בעיסוק. האם זה יחלוף מעצמו, ומספיק שננסה לעזור לו להתפקס ולהתמקד?ואולי אני צריכה לדבר עם הוריו ולהנחות אותם להפסיק להלאות אותו במידע רב מידי לילד בגילו. אשמח לקבל עזרה, אני כבר מבולבלת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עמוס במידע
סמדר ריינר19/06/2010שלום רותם,
אני חושבת שאת גם מעמיסה על עצמך קצת יותר מדי...את לא אמורה לאבחן את כל זה. אולי תפני אותם למכון להתפתחות הילד או לפסיכולוג התפתחותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עמוס במידע
רותם19/06/2010אם היית קוראת לעומק את מה שכתבתי, היית מבינה שאני לא מנסה לאבחן את הילד הזה. אלא רק מנסה להבין מה עובר עליו, וכיצד אני יכולה לעזור לו. חשבתי שתעזרי לי להבין קצת את כלהעניין הזה, וממה הוא נובע, אבל כנראה שזה לא המקום הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עמוס במידע
סמדר ריינר19/06/2010שלום רותם,
נשמע לי שאת כועסת מהתשובה שקיבלת. צר לי אם כך הובנתי. לא התכוונתי שאת מנסה להיכנס לשטח לא שלך או מנסה לעשות איבחון מקצועי לילד, הבנתי היטב שכתבת שזו לא המטרה. אבל נראה לי מסובך מדי כרגע לאבחן אפילו ממה נובע הקושי, אם זה קוגניטבי או ריגשי מבלי לראות בעיניים דוגמאות ספציפיות וייתכן שיש כאן מקום לאבחון של צוות רב מקצועי במכון להתפתחות הילד, בדיוק כדי להחליט לאיזו מקצוע שייכת הבעיה.
ודבר נוסף, התשובות כאן בפורום ניתנות בהתנדבות, קורה שיש אי הבנה או שתשובה לא מספקת. כדאי במקרה כזה להגיב בבירור ענייני, לשאול שוב, לחדד, וכו'. תגובה תוקפנית יש בה משום כפיות טובה, וזה לא נראה לי הוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)