ילדה שמכה את אחיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שמכה את אחיה
    מיכל
    21/06/2010

לליאת שלום רב.

אני אמא לילדה בת 6 וילד בן 12. בתי מידי פעם מכה את אח שלה לעיתים בלי שום סיבה מוצדקת ולעיתים כי גם הוא היכה אותה. אני מנסה דרך עונש ומנסה גם לשוחח איתה על כך בשקט, ונראה ששום דבר לא עוזר. כאשר אני שואלת אותה למה את מרביצה לו היא עונה לי כי הוא עיצבן אותי.
    אני כבר מאוד מתוסכלת וחסרת אונים, ואינני יודעת כיצד לפתור את הבעייה הזו.
    אשמח מאוד לשמוע את עצתך בעניין, שכן אני מרגישה קצת מיואשת. תודה ויום נעים, מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמכה את אחיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות בין אחים

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/06/2010

ליאת שלום,
    לא ברורה לי אמירתך כי הילדה לעתים מכה את אחיה "כי גם הוא היכה אותה". במקרה כזה מדובר באלימות בין אחים, ולא בהפניית האחריות לילדה בלבד. כדאי לחשוב קצת, באיזו מידה המכות של בתך הן תגובה להקנטות של אחיה, או ניסיון ליצור איתו קשר כלשהוא לאור יחסים מרוחקים; האם האלימות היא דרך לתקשר עמכם ההורים לגבי דברים שהיא זקוקה להם. או שבתך מתקשה לפתור מחלוקות עם אחיה בדרכים תואמות יותר ובאמצעות דיבור.
    מומלץ שאתם ההורים תשוחחו יחד עם הילדה, ותנסו להבין את נקודת מבטה. לאחר מכן, חשוב לקיים שיחה משפחתית, בה אתם תבהירו את גבולות האלימות בבית, ותחזקו את הילדים על פתרון מחלוקות באופן הולם. כמו כן, רצוי לקבוע מראש תגובה לאלימות ולעמוד בכך, לגבי שני הצדדים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו