מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 12תמר21/06/2010
שלום, יש לי ילדה בת 12 המסיימת כיתה ו' ועולה לחטיבת הביניים. הילדה שלי תלמידה מצטיינת ומוכשרת בתחומים רבים ובהחלט מקבלת הערכה על השגיה בראש ובראשונה ממשפחתה וכמובן מבית הספר.
מזה כמה שבועות שבתי נתקלת ביחס בלתי אוהד בלשון המעטה מאחת הבנות בכיתה. זו מנסה למשוך אחריה חברות אחרות, מקניטה אותה, מעליבה ופוגעת עד כדי ניסיון ליצירת חרם כנגדה. בתי סובלת מאוד היא משתדלת להתעלם ולא להגיב לנסיונות אלו אולם זה מחלחל עד להתפרצות קשה של בכי בלילה האחרון והדגשה על כך שאנחנו לא מבינים לגמרי את ההתמודדות שלה.
אני פניתי כבר לפני כמה ימים למחנכת שאכן הראתה אמפטיה גדולה ואמרה שבתי היא אכן ילדה נהדרת ומתעלה על עצמה בכך שאינה מגיבה. היא הבטיחה לבדוק את העניין ומכיוון שבעלי ואני היינו צריכים לנסוע לחו"ל ביקשתי שהילדה תוכל לפנות אליה בכל בעיה שלא תהיה. המחנכת ניסתה לפתור את העניין ע"י כך שפנתה לילדה המסיתה ושאלה מדוע היא עושה חרם על בתי וזו הכחישה וטענה שלא נכון ושבתי משקרת. מיותר לומר שדרך הטיפול הסב נזק יותר מאשר תועלת שכן הוא גרם לעליהום יותר גדול על הילדה ופניות של ילדים אליה בטענה שהיא משקרת וכמובן הערות נבזיות בפייסבוק.
בתי אינה מעונינת בהתערבותנו שכן לטענתה "יורדים" עליה שהוריה מתערבים על אף שביקשתי מן המחנכת שזה יעשה בצורה שקטה כדי למנוע זאת. בתי טוענת שאין מה לעשות ואנחנו לא יכולים לעזור לה. אנחנו הצענו רעיון לשבת ולדבר עם הורי הילדה ועם הילדות ביחד כדי לפתור זאת אולם המחנכת אמרה שאינה יודעת ועליה לבדוק מול היועצת.
אנחנו מבקשים בכל לשון של בקשה לקבל איזו עצה, הנחיה אולי לפנות לפסיכולוג שידבר עם הילדה. אנחנו פשוט לא יכולים לראות אותה מתיסרת כל כך וכתוצאה מכך גם בחרדה גדולה לקראת מה שיקרה בחטיבת הביניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרם לקראת סוף השנה
ד''ר שירי שדה שרביט21/06/2010תמר שלום,
אין ספק כי קשה להתמודד עם חרם בכזו נקודת זמן בשנה, לקראת היציאה לחופש.
לא ציינת אם לבתך יש חברות אחרות, את מי היא בחרה ללמוד עמה בחטיבה ומי בחרו אותה. במידה ויש קשרים חברתיים אחרים מספיק חזקים, אפשר להיות פחות מוטרדים מהנושא. אם לבתך אין חברות אחרות, מדובר בקושי שאולי הוא נרחב יותר מהסיפור הנוכחי. לא ברור גם סביב מה אותה ילדה "נטפלה" לבתך, והאם גם בתך תורמת לנידוי החברתי שלא בכוונה.
יש כאן סוגיות רבות לחשוב עליהן, אבל כן כדאי בשבוע שנותר עד סוף שנה"ל, לדרוש מהמורה שתעשה ככל ביכולתה לפשר בין הילדות ולאפשר להן לתקשר באופן הולם יותר, ולהיפרד מביה"ס בצורה נעימה יותר. אני חושבת שמדובר בילדות קטנות, יש מקום לעירוב ההורים במידה והדבר חורג מריב חברות נורמטיבי.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)