גמילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה
    אורית
    21/06/2010

אני שואלת שוב שאלה מאחר ולא נעניתי...
    שלום,
    יש לי בת 2.7 אחות לבן 1.3 ידה מאוד נבונה. מפותחת מבחינה מילולית ושיכלית, מביעה מאוד יפה רגשות. חשוב לציין שזאת ילדה שבחשיפה ראשונה לחידושים יותר נלחצת ונמנעת אך מתרגלת בהמשך. בגיל צעיר יותר היתה גם מפחדת וחוששת אך מתרגלת וזורמת.
    בתחילת נושא הגמילה לפני מספר חודשים היא מאוד נלחצה ובכתה ולא הסכימה בשום אופן לעשות בסיר או בשרותים וממש צרח ואמרה שרוצה את החיתול שלה. לצערי טעיתי והחזקתי אותה קצת בכוח... לא היתה לה בעיה לעמוד ולעשות פיפי באמצע החדר בעמידה על הרצפה. היא שולטת לגמרי יכולה להתאפק אך מסרבת לעשות בישיבה במקומות המיועדים לכך. לאחר מספר ימים החזרתי את החיתול ואמרתי לה שיא תרצה תגיד לאמא ותעשה. היא הולכת איתי לשרותים מוקסמת מורידה את המים מוחאת כפיים ומחמיאה על יציאותי :)כשאני שואלת אותה אם היא רוצה גם כמו אמא היא עונה :התבלבלת אמא אני תינוקת וצוחקת. בגן רוב הילדים בני גילה גמולים היא שמחה בשביל מי שעושה מלווה אותו לשרותים ומסתכלת ואומרת בהלהבות: אתה גדול יופי תקבל הפתעה.
    אני מצטערת שלחצתי עליה ומרגישה שהתהליך נפגע מזה והייתי רוצה להתייעץ כיצד עלי לנהוג.\\יום טוב
    תודה אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום אורית,
    את מבינה יפה שלחצת יותר מדי, אבלייתכן שהלחץ עדיין נמשך בדרכים אחרות. נשמע שהנושא מאוד נוכח בבית, ועסוקים בו והוא מרחף באוויר כל הזמן. כדאי לנסות להניח לו יותר.
    כמו כן, ביתך אמרה לך שהיא עדיין תינוקת. היא רוצה להיות קטנה. כפי הנראה היא לומדת מסיבה כלשהי, שלגדול, זה לא רווח כזה גדול, אלא רק הפסד, צריך לוותר, צריך להתאפק וכו'.
    יעזור גם אם תדברו איתה על הנושא, שמותר לה לה גם להיות קטנה, אפיו כשהיא יותר גדולה, לפעמים לקבל פינוקי, לקבל בקבוק, להתרפק, וכו'. וכמובן גם ליישם ולעמוד מאחורי זה. לשדר מסר שבגדילה יש בה מקומות לגיטימים שלפעמים אפשר לחזור ולהיות קטן, ושאתם תאפשרו את זה והיא לא מפסידה הכל אם היא תגדל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו