ילד ביישן?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד ביישן?
    רותם
    22/06/2010

יש לי בן 4.4 וכבר מגיל שנתיים ראינו שכאשר תשומת הלב התרכזה בו (ימי הולדת) נסגר, בכה ולא שיתף פעולה. הוא לא השתתף במסיבות סיום (גם לא השנה), היה לו קשה כאשר נכנסה דמות חדשה לגן (ולקח לו זמן רב עד שהשתתף בחוגים שהתקיימו בגן לאורך כל השנים). היום הוא בגן טרום טרום חובה והדבר עדיין ניכר בו. השנה התווסף קושי בהתחברות עם ילדים אחרים. מתחילת השנה הוא משחק רק עם שתי בנות -שאחת מהן היא בת דודתו והשניה דומה לו מאוד באופייה- והוא לא יוזם כמעט לחלוטין משחק עם אחרים ובעיקר עם בנים (נראה לי שהוא מרגיש מאויים, הוא ילד עדין), גם כשבנים מהגן פונים אליו הוא לא ממשיך את האינטראקציה. ניכר מאוד שהוא כן מעוניין בחברה אך לא יודע איך לעשות זאת ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בילדים יותר מוחצנים. בבית ובקרב האנשים המוכרים והקרובים לו המצב אחרת לגמרי אך תמיד כאשר יש אירוע (יומהולדת) או כשמצטרפים ילדים חדשים הוא "נדבק" אלינו, שותק, רוצה ללכת הביתה או לא מעוניין ללכת מראש. יש לציין כי בד"כ לקראת הסוף או כאשר הוא "נפתח" הוא מאושר.
    הגננת המליצה שנחבר בינו לבין ילדים מהגן ועשיתי זאת אבל לא מספיק כך שבגן בעצם לא היתה המשכיות
    הבעיות הן: 1) מאוד קשה לי לראות אותו חסר אונים (כי אני יודעת שהוא רוצה)
    2) אני בעצמי כל הזמן מתביישת. מתביישת להתקשר וליזום, כל הזמן שואלת את עצמי אם אני מארחת כפי שצריך ובקיצור מלאת חששות.
    באופן כללי אני לא נראית ביישנית אבל זה משהו שקשור באיזשהו חוסר בטחון והשאלה הגדולה היא מי כאן הבעיה, אני או הוא?? ומה ניתן לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד ביישן?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד ביישן

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום רותם,
    אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת מי הבעיה, וכנראה זה משולב, אבל בודאי שקשה לך לעזור לו כשאת בעצמך חסרה את המיומנויות.
    השאלה היא האם אביו של הילד יוכל להיות מעורב פה יותר. העיצה של הגננת היא טובה וכדאי ליישם אותה, ואם את מתקשה, אולי תנסי להעזר באב.
    אפשרות נוספת היא ללכת לטפל בביישנות של עצמך באופן מסודר, ואז אחרי זמן מה יהיה לך הרבה יותר קל לעזור לו וללמד אותו מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו