מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד ביישן?רותם22/06/2010
יש לי בן 4.4 וכבר מגיל שנתיים ראינו שכאשר תשומת הלב התרכזה בו (ימי הולדת) נסגר, בכה ולא שיתף פעולה. הוא לא השתתף במסיבות סיום (גם לא השנה), היה לו קשה כאשר נכנסה דמות חדשה לגן (ולקח לו זמן רב עד שהשתתף בחוגים שהתקיימו בגן לאורך כל השנים). היום הוא בגן טרום טרום חובה והדבר עדיין ניכר בו. השנה התווסף קושי בהתחברות עם ילדים אחרים. מתחילת השנה הוא משחק רק עם שתי בנות -שאחת מהן היא בת דודתו והשניה דומה לו מאוד באופייה- והוא לא יוזם כמעט לחלוטין משחק עם אחרים ובעיקר עם בנים (נראה לי שהוא מרגיש מאויים, הוא ילד עדין), גם כשבנים מהגן פונים אליו הוא לא ממשיך את האינטראקציה. ניכר מאוד שהוא כן מעוניין בחברה אך לא יודע איך לעשות זאת ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בילדים יותר מוחצנים. בבית ובקרב האנשים המוכרים והקרובים לו המצב אחרת לגמרי אך תמיד כאשר יש אירוע (יומהולדת) או כשמצטרפים ילדים חדשים הוא "נדבק" אלינו, שותק, רוצה ללכת הביתה או לא מעוניין ללכת מראש. יש לציין כי בד"כ לקראת הסוף או כאשר הוא "נפתח" הוא מאושר.
הגננת המליצה שנחבר בינו לבין ילדים מהגן ועשיתי זאת אבל לא מספיק כך שבגן בעצם לא היתה המשכיות
הבעיות הן: 1) מאוד קשה לי לראות אותו חסר אונים (כי אני יודעת שהוא רוצה)
2) אני בעצמי כל הזמן מתביישת. מתביישת להתקשר וליזום, כל הזמן שואלת את עצמי אם אני מארחת כפי שצריך ובקיצור מלאת חששות.
באופן כללי אני לא נראית ביישנית אבל זה משהו שקשור באיזשהו חוסר בטחון והשאלה הגדולה היא מי כאן הבעיה, אני או הוא?? ומה ניתן לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד ביישן
סמדר ריינר22/06/2010שלום רותם,
אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת מי הבעיה, וכנראה זה משולב, אבל בודאי שקשה לך לעזור לו כשאת בעצמך חסרה את המיומנויות.
השאלה היא האם אביו של הילד יוכל להיות מעורב פה יותר. העיצה של הגננת היא טובה וכדאי ליישם אותה, ואם את מתקשה, אולי תנסי להעזר באב.
אפשרות נוספת היא ללכת לטפל בביישנות של עצמך באופן מסודר, ואז אחרי זמן מה יהיה לך הרבה יותר קל לעזור לו וללמד אותו מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)