פרידה מבן זוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה מבן זוג
    דניאל
    22/06/2010

אני ובן זוגי נפרדנו לפני מס' ימים לאחר תקופה של שנה יחד ומגורים של חודשיים סה"כ, ילדי בן ה
    5.5 נקשר ומאוד אוהב את בן זוגי, הוא היה מקדיש לו, משחק איתו והיווה דמות אב, למרות שלא חסר לו אבא שמגיע פעמיים בשבוע אבל בכל זאת הוא מאוד מאוד אוהב אותו. שאלתי היא איך אני מסבירה לילד את העלמותו של אדם אהוב מחייב, האם עדיף לומר את האמת או לומר שנסע לעב'
    בחו"ל. אני רוצה למנוע טראומה שיכולה לגרום לחרדת נטישה.
    תודה מראש ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מבן זוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה מבן זוג

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום דניאל,
    רצוי וחשוב לומר את האמת. אי אמירת האמת תגרום טראומה יותר גדולה. אם תגידי שנסע לעבודה, עדיין הילד לא יבין למה הוא לא חוזר? למה הוא לא מתקשר? זה לא הסבר רציני, לא הסבר אמין, ומה שהוא גורם זה שהילד מרגיש שעזבו אותו, מרגיש שלא קיבל תשובה מספקת, שאי אפשר באמת לשאול על זה, ולכן אי אפשר לדבר על כך שהוא נפגע, שהוא לא מבין לא מה עוזבים אותו, אולי הוא יחשוב שהוא אשם בכך אבל הוא לא יכול להגיד את זה כי כביכול אין סיבה - הוא עזב לעבודה, וגם שאי אפשר להאמין למבוגרים. וזה מה שגורם באמת לחרדת נטישה.
    לכן צריך להגיד את האמת - אני והבן זוג לא הסתדרנו יותר, ולכן נפרדנו. זה לא קשור אליך, אתה ילד טוב ונהדר. ואז לתת לו להוציא את העצב הכעס והמחשבות שלו, גם אם לא ייצאו באותו רגע זה יקרה מאוחר יותר. וכן זה יהיה קשה, לשניכם, אבל אין ברירה. צריך לעבור את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו