חלומות-חרדות של בת 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חלומות-חרדות של בת 6
    לילך
    23/06/2010

שלום רב,
    בתי חלמה הלילה שבני בן השנתיים נדרס ונזרק לפח. בלילה היא סירבה לספר את החלום מחשש שיתגשם. בבוקר היא יזמה את השיחה וסיפרה את החלום.
    כמובן שהסברתי לה שהחלומות הם רק הפחדים שלנו, אך נראה לי קצת מוזר שילדה בגיל זה חולמת חלומות כאלה ולא חלומות על מפלצות ופיות..
    אני מבינה שהיא קולטת את החרדות שלי, על אף שאני מאוד משתדלת לא לדבר עליהן בקול.
    אשמח לעצה איך אוכל להקל עליה מחרדות שלא צריכות להעסיק ילדה בגילה.
    תודה,
    לילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלומות-חרדות של בת 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלומות חרדות של ילדה בת 6

סמדר ריינר
    23/06/2010

שלום לילך,
    זה לא מוזר שהילדה חולמת חלומות כאלה. בחלומות יוצאים כל מיני חלקים שלנו שאנחנו לא תמיד רוצים לקבל. יכול להיות שהחלום הוא לא רק חרדה, אלא גם משאלה, כן. לפעמים בא לנו שמישהו שאנחנו מאוד אוהבים ימות, ואז נוכל להרוויח כל מיני דברים, במיוחד אם אנחנו מקנאים בו, הוא תינוק ואנחנו כבר גדולים וצריכים ללכת לבית הספר אולי בשנה הבאה, להכין שיעורים וכל מיני דברים (זה א אומר שאנחנו לא שמחים גם ללכת לבית ספר בו זמנית, נניח, ואני משתמשת בבית ספר רק כדוגמה, זה יכול להיות גם דברים אחרים).
    מאחר והבת שלך היא בודאי ילדה טובה ומוסרית ביסודה, חלום כזה ורצון כזה בכלל מאוד מפחיד אותה.
    משמעות אחרת של החלום יכולה להיות שלקראת גיל 6 וכניסה לבית ספר היא חוששת שהתינוקת בתוכה "תמות" והיא לא תוכל לחזור להיות ילדה קטנה.
    וכן, יכול להיות גם שחרדות שלך משפיעות עליה.
    עדיין לא הייתי נורא מתרגשת, נותנת לה לבטא את החלום, אולי גם בציור, ומרגיעה אותה, ומסתפקת בזה בשלב הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו