מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חלומות-חרדות של בת 6לילך23/06/2010
שלום רב,
בתי חלמה הלילה שבני בן השנתיים נדרס ונזרק לפח. בלילה היא סירבה לספר את החלום מחשש שיתגשם. בבוקר היא יזמה את השיחה וסיפרה את החלום.
כמובן שהסברתי לה שהחלומות הם רק הפחדים שלנו, אך נראה לי קצת מוזר שילדה בגיל זה חולמת חלומות כאלה ולא חלומות על מפלצות ופיות..
אני מבינה שהיא קולטת את החרדות שלי, על אף שאני מאוד משתדלת לא לדבר עליהן בקול.
אשמח לעצה איך אוכל להקל עליה מחרדות שלא צריכות להעסיק ילדה בגילה.
תודה,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות חרדות של ילדה בת 6
סמדר ריינר23/06/2010שלום לילך,
זה לא מוזר שהילדה חולמת חלומות כאלה. בחלומות יוצאים כל מיני חלקים שלנו שאנחנו לא תמיד רוצים לקבל. יכול להיות שהחלום הוא לא רק חרדה, אלא גם משאלה, כן. לפעמים בא לנו שמישהו שאנחנו מאוד אוהבים ימות, ואז נוכל להרוויח כל מיני דברים, במיוחד אם אנחנו מקנאים בו, הוא תינוק ואנחנו כבר גדולים וצריכים ללכת לבית הספר אולי בשנה הבאה, להכין שיעורים וכל מיני דברים (זה א אומר שאנחנו לא שמחים גם ללכת לבית ספר בו זמנית, נניח, ואני משתמשת בבית ספר רק כדוגמה, זה יכול להיות גם דברים אחרים).
מאחר והבת שלך היא בודאי ילדה טובה ומוסרית ביסודה, חלום כזה ורצון כזה בכלל מאוד מפחיד אותה.
משמעות אחרת של החלום יכולה להיות שלקראת גיל 6 וכניסה לבית ספר היא חוששת שהתינוקת בתוכה "תמות" והיא לא תוכל לחזור להיות ילדה קטנה.
וכן, יכול להיות גם שחרדות שלך משפיעות עליה.
עדיין לא הייתי נורא מתרגשת, נותנת לה לבטא את החלום, אולי גם בציור, ומרגיעה אותה, ומסתפקת בזה בשלב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)