מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתוליםאנה23/06/2010
שלום רב.
בימים האחרונים התחלנו בתהליך של גמילה מחיתולים עם בני בן ה2.8 חוד'.
בתחילה איפשרנו לו להתהלך בבית בלי חיתול ולאפשר גישה חופשית לסיר. בשלב זה לא עלו בעיות מיוחדות והוא גילה שמחה גדולה לאור הצלחותיו.
ביום ראשון האחרון, בהמלצת הצוות בגן, הבאנו אותו לגן לראשונה בלי טיטול. הוא מאד שמח אך מהר מאד הסתבר כי הוא מתאפק ולא מוכן לעשות את צרכיו בגן. כך היה ביום הראשון, וגם היום, לאחר 4 ימים הוא מסרב לשבת בסיר בגן.
חשוב לציין כי הוא מודע, וכי מצב רוחו והמוטיבציה שלו עדיין גבוהים. כשאנו מגיעים הביתה אין שום בעיה והוא עושה את צרכיו בסיר בלי לפספס.
אני מעט מודאגת משום שהגננת מוסרת שלא נתקלה במקרה כזה בעבר וכי אינה יודעת מה לעשות.
אני מאד חוששת שתיווצר בעיה של התאפקות ובעיקבותיה לחצים ופחדים שלא היו קיימים עד כה.
האם הבעיה של ילד השולט בצרכיו באופן מוחלט בבית, ולא מוכן לשבת על סיר בגן הינה בעיה מוכרת?
כיצד ניתן לפתור קושי זה ולעודד אותו לעשות את צרכיו בגן?
אני מאד מוטרדת מכך ואשמח לדיעה מקצועית בנושא.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר23/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלתי גם שם אבל אני רואה
אנה23/06/2010שתעבורת התגובות שם מאד איטית.
אשמח לשמוע גם מניסיונכן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלתי גם שם אבל אני רואה
אנה23/06/2010שתעבורת התגובות שם מאד איטית.
אשמח לשמוע גם מניסיונכן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)