חרדת נטישה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה?
    לילך
    23/06/2010

יש לי ילדה בת 2.2 עד לפני שבוע לא היתה לי שום בעיה עם הילדה ,ילדה נוחה, נבונה במיוחד,מאז שחזרנו במחופשה באילת (לפני שבוע) הילדה התהפכה- היא כל הזמן הולכת אחריי או אחרי בעלי ,ואם עוזבים אותה לרגע מתחילה הסטריית בכי,היא לא מוכנה ללכת לישון לבד ומבקשת שמישהוא ישב לידה(כמובן שאנחנו לא נענים לה) לפני כן לא היתה לה שום בעיית הירדמות.היא בכיינית במיוחד ולא נותנת לי לזוז ממנה למטר.
    מה עושים?
    יש לציין שביום שבת האחרון התחלנו גמילה מחיתול,בינתיים עם הרבה פיספוסים אולי זאת הסיבה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ?

לילך
    24/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום לילך,
    לא נשמע לי שההתנהגות נובעת מתהליך הגמילה כי את בעצמך מתארת שהיא התחילה קודם. בודאי שלא מתאים להתחיל גמילה כשהילדה במצב כזה. לא הבנתי ממה שכתבת האם הייתם באילת עם הילדה או בלעדיה. אם הייתים בלעדיה, נראה לי שדי ברור שזו הסיבה, זו תגובה להיעלמות שלכם, מבחינתה.
    במצב כזה לא נכון להתחיל גמילה, ולא נכון להתעקש על הגבולות כאילו התגובה שלה נובעת מפינוק.
    אתם צריכים כרגע לרכוש את אמונה מחדש, ויש צורך בהרבה סבלנות וגמישות. חשוב להסביר לה כל פעם שהולכים ממנה לאן הולכים כדי שתהיה לה שליטה. היא כנראה לא יכלה להבין לאן אתם הולכים כשנסעתם לאילת, גם אם הסברתם לה, כי אורך זמן כזה לא מוחשי לה והיא חשבה באמת ובתמים שלא תחזרו יותר, והיא חוששת כל פעם מחדש שזה יקרה שוב.
    תנו לזה זמן לחזור ליציבות, ובינתיים הרבה הבנה. כן כדאי לשבת על ידה עד שתירדם בתקופה הקרובה. אחר כך יהיה ניתן להפסיק זאת באופן הדרגתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

לילך
    24/06/2010

תודה לך על התשובה
    אבל העניין הוא שהילדה כן היתה איתנו בנופש אני אף פעם לא משאירה אותה ליותר מכמה שעות אצל אף אחד ,לכן ההתנהגות לא מובנת לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום לילך,
    אם כך ייתכן שקרה משהו בעצם הנסיעה לאילת שערער את ביטחון שלה, אולי השינוי במקום, בסדר היום, או שינויים נוספים שקרו לה שם ושהיא לא יודעת להסביר לעצמה במילים, גרמו לה לאבד ביטחון בסביבתה הבטוחה. (האם קרה שהלכה שם לאיבוד? האם קרה שהיא ישנה בחדר והתעוררה ואתם לא הייתם, אפילו כמה דקות או הייתם במקלחת והיא לא ידעה איפה היא ומי נמצא איתה?)
    צריך להמתין בסבלנות, לחזור לשיגרה, אפשר לנסות להגיד לה במילים שמובנות לה שאולי היה לה קשה כשנסעתם לאילת כי היא לא מכירה שם, ועכשיו אתם בבית, והכל בסדר.
    גם אפשר להקריא לה סיפור על ילד שפוחד להישאר לבד, וגם לשחק עם הבובה שלה, שמפחדת להישאר לבד ואיך עוזרים לה, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו