מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גניבות אצל ילדה בת 8דני24/06/2010
שלום,
בתי בת 8 ילדה מדהימה, טובה ומקובלת מאוד מבחינה חברתית, השבוע היא חיטטה בתיק של המורה בצהרון ולקחה סוכריה, למרות שנתפסה על חם לא הודתה במעשה, בערב שוחחתי איתה ואמרתי לה שבכל מקרה היא תענש אבל אם תודה תקבל עונש פחות חמור מאשר לא תודה ואני אגלה שהיא שיקרה. כמובן שהיא הודתה ולאחר שיחה והסברת הנושא על כל היבטיו הבטיחה שלא תעשה זאת שוב.
אבל זאת לא תופעה חדשה, גם כשהיתה קטנה תמיד היתה לוקחת דברים ללא רשות,מפלחת צעצועים מחברות ומבתים וכו' ולפני כמה חודשים חיטטה לילדים בתיקים ולקחה מדבקות.
אני יודעת שזה די נפוץ, אבל אני לא יודעת אם אני מגיבה נכון, הפעם ממש כעסתי עליה ואמרתי לה שאני ממש מתביישת לשמוע כאלו דברים והיא קיבלה עונש (אין חברות ואין יציאות במשך שבוע +אין מחשב), חשוב לי להבהיר שלא חסר לה שום דבר, מדבקות יש לה בכמויות, אומנם סוכריות אני מאוד מגבילה אותה.
בנוסף, גם הבטיחה שתתנצל ולא התנצלה עדיין, נתתי לה הזדמנות נוספת לעשות זאת היום, אני יודעת שזה קשה לה אז הצעתי לה לכתוב מכתב התנצלות.
מה עלי לעשות ואיך להתמודד עם התופעה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניבות אצל ילדה בת 8
סמדר ריינר24/06/2010שלום לך,
תראי, אין טעם בעונשים בעניין הזה, ובכלל. מעבר להשפלה ולכאב שהם גורמים לילד, הם לא פותרים את הבעיה, כמו שאת רואה בעצמך.
ילד בגיל הזה שגונב זה מצביע על מצוקה ריגשית כלשהי, עד שלא פותרים אותה הגניבות לא ייפסקו ולא משנה כמה תענישי.
בדרך כלל גניבה בגיל הזה מעידה על משהו שהילד מרגיש איבד והוא רוצה להחזיר לעצמו. משהו שקשור לחום ואהבה ולא לדברים חומריים, וכביכול הגניבות החומריות אמורות לפצות על זה, אבל זה כמובן לא עוזר לו ולכן כל פעם הוא גונב מחדש מתוך תקווה לא מודעת שהפעם זה יעזור.
הייתי בודקת מתי ביתך איבדה משהו בקשר איתכם? האם התחלתם לעבוד יותר שעות? האם היו גירושין או אבל כבד במשפחה, האם זה קרה כשנולד לה אח חדש ומאז לא נפתר? האם היא רוצה שתהיו יותר שעות בבית?
ייתכן שכדאי לחשוב על כך ולדבר על כך, ולמצוא דרך להחזיר לה את מה שאיבדה, על ידי זמן איכות איתה או באופנים נוספים של שנוי היחס והקשר ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)