ילד שמכניס אצבעות לעיניים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שמכניס אצבעות לעיניים
    לילך
    24/06/2010

שלום,
    יש לי ילד בן שלוש וחצי ומאז שהוא ממש קטן, הוא היה מכניס אצבעות לעיניים - שלי, של בעלי,
    לכולם.
    הבעייה היא שעם הזמן ניסיתי כל פעם מחדש, בדרכים שונות , למגר את העניין, אך כל מאמציי עלו בתוהו. יש לו אחות קטנה, בת שבעה חודשים וגם לה הוא עושה את זה. כמובן שאני עוצרת את זה בזמן כי אחרת הוא עלול לגרום לה נזק בעיניים וגם לכל אחד אחר.
    בגן, מקפידים ושומרים שזה לא יקרה עם ילדים אחרים ובבית אני שומרת שהדבר לא יקרה בינו לבין אחותו. יש לציין כי בחודש האחרון הילד מאוד תוסס ועצבני, בעיקר בגן. בבית אני פחות רואה את זה, אבל מה שכן זה שיש מצבים שהוא לא מוכן לקבל "לא" ועומד על שלו ומתעקש.
    בגן זה הגיע למצב שההורים מתלוננים בגלל שהילדים כבר לא רוצים להיות לידו כי הוא מציק להם
    והם מתלוננים בבית בפני ההורים על זה שהוא מכניס אצבעות לעיניים.
    אני כל הזמן מעירה לו, מסבירה לו, מדברת איתו והוא מקשיב ומצדיק אותי ואומר "בסדר אמא", אך הדבר חוזר חלילה. שהוא עושה זאת לי או לבעלי או לאחותו, הוא מקבל מכה על היד כדי שיבין את העניין אך אני רואה שזה לא ממש עוזר.
    ראוי לציין שהילד עבר שינויים - נסיעה לחו"ל, חזרה לארץ, מעבר דירה וגנים בחו"ל וכאן הוא בגן קבוע. פרק הזמן הקבוע והיציב ביותר הוא מאז שחזרתי מחו"ל, גרנו קצת אצל סבתא ועברנו לדירה משלנו. פעמיים בשבוע אנחנו ישנים אצל סבתא ויתר הימים בבית. הילד מאוד קשור לסבתא וגם כשאנו לא אצלה הוא רוצה ללכת אליה. לפעמים הוא מתמרד ומתעקש ללכת אליה כשהכיוון שלנו הוא לבית שלנו.
    אני אשמח לשמוע את דעתכן בנושא, כי אני לא יודעת מה לעשות. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שמכניס אצבעות לעיניים.

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום לילך,
    לא הבנתי מדוע אתם ישנים פעמיים בשבוע אצל סבתא. בכל אופן, אכן נשמע שיש הרבה מעברים בחיים של הילד, והא כנראה לא מצליח להכיל את עצמו מספיק טוב. צריך להקפיד על סדר יום קבוע וסדר קבוע בשבוע, רצוי שהילד יישן באותה מיטה כל יום, עם טקס של סיפור ושינה, וכן שבאופן קבוע דמות אחת תיקח אותו מהגן, ויהיה המשך סדר יום מסודר בהמשך היום שכולל גם זמן איכות עבורו, התייחסות ריגשית אליו וכו'. כפי הנראה המצב שנוצר היום הוא שחלק גדול מההתייחסות שהוא מקבל, היא סביב בעיות ההתנהגות שלו והוא התחיל להתרגל לשתומת לב שלילית. לכן צריך להמעיט בהתייחסות להתהגויות השליליות (למעט מניעה פיזית שלהן כמובן) ולהרבות בחיזוקים חיוביים על דברים חיוביים שהוא כן עושה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו