בקשת עצה.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בקשת עצה.
    לימור
    25/06/2010

שלום,ביתי בת 10 ומסיימת השנה כיתה ד', בבית ספר חרדי לבנות. באמצע השנה היא עברה כיתה, כיוון שבכיתה הקודמת היה לה קושי חברתי. בכיתה הנוכחית, מבחינה חברתית, המצב השתפר מאוד.  בחודשיים האחרונים, אני מקבלת לפחות פעמיים בשבוע טלפון מהמחנכת על כך, שביתי מפריעה לה ללמד, מציירת בשיעור, מבקשת לצאת, עונה בלי להצביע וכד'. כיוון שביתי מקבלת ציונים גבוהים בכל המבחנים(בין 90-100), הטענה שלי הייתה שייתכן ומשעמם לה בשיעור. המחנכת הסכימה ויחד עם זאת היא טענה ובצדק שקשה לה לנהל כך שיעור עם כל ההפרעות האלה. ביתי חווה את יחס המורה אליה כחוסר אהבה. היא אומרת " אימא, המורה מעירה לי על כל דבר קטן, היא פשוט לא אוהבת אותי". לפני שבועיים, באחת הסיטואציות בכיתה, מול המורה, ביתי אמרה לה "המורה מה את רוצה ממני" . המורה קיבלה זאת מאד קשה ואף רצתה להשעות אותה ליום מבית הספר. רק לאחר שיחה שלי עם המנהלת, ההשעיה בוטלה.מאז שלחתי עם ביתי מחברת, שבה המורה כותבת לי בכל יום איך ביתי מתנהגת וכשאני קוראת זאת, נראה לי שהמורה מצפה ללמד בובות ולא ילדות.(למשל,היא כותבת שביתי התנהגה יפה כל היום אך חבל שבשיעור האחרון היא השתתפה בלי להצביע). חשוב לי לציין שגידלתי את ביתי מקטנותה, באופן כזה שכאשר אני מבקשת ממנה משהו, אני מסבירה לה לרוב מה הסיבה לבקשה, וכמעט תמיד היא שמחה לעשות.יש לביתי קושי לקבל הוראות באופן שרירותי וייתכן שכאן שורש הבעיה.המורות בכיתות הקודמות קיבלו בהבנה את הקושי הזה ונהנו מאד ממנה בשיעורים. ביתי כבר לא אוהבת ללכת לבית הספר, אני חושבת שהגישה של המורה לא נכונה והיא לא מוכנה לשנות אותה, לצערי. גם ההסברים שלי לביתי על כך שלכל מורה יש דרישות אחרות ושצריך ללמוד להסתדר, לא קידמו את הנושא.אני מאד מבקשת עצה, איך לעזור לביתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עצה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיצה

סמדר ריינר
    25/06/2010

שלום לימור,
    את מפרטת מאוד יפה את הבעיה על היבטיה המורכבים. אני מסכימה איתך שייתכן והמורה נוקשה מדי, ואני גם מסכימה איתך שביתך תצטרך ללמוד להסתדר איתה ובחיים בכלל כשלא מקבלים אותה לגמרי כמו שהיא.
    דבר אחד חסר לי בתאור המפורט שלך, הוא איזשהוא הסבר של ביתך למה באמת היא מתפרצת למשל בלי לחכות? האם זה הכרחי? האם קשה לה להתאפק? אם כן מדוע? זה נכון שלא צריך להתייחס לילדים כמו לבובות, עדיין, להתפרצות עם תשובה בלי לחכות לרשות יש משמעות גם מבחינת העובדה שהיא מקפחת כך זכות של ילד אחר להגיד מה הוא חושב, גם הפרעה למהלך התקין של השיעור על ידי המורה, ועוד.
    יכול להיות (וכאן אני מציעה זאת מאוד בזהירות, כי אני לא מכירה את ביתך) שביתך גדלה עם הרגשה מסויימת שאם היא חכמה,או מוצלחת, או שווה, מגיע לה קצת יותר, שאחרים יחכו לתורם, שיתגמשו איתה וכו'. אולי זו אחת הסיבות שהיא לא הסתדרה חברתית בכיתה הקודמת. וכאשר זה לא מתבצע לשביעות רצונה סימן שלא אוהבים אותה. כי אם אוהבים אותה איך אפשר לא לקבל את צרכיה כראשונים וחשובים יותר?
    אם זה המצב, ישנה סבירות גבוהה שאתם מטפחים את הגישה הזו כלפיה בבית, וכדאי לחשוב על כך.
    יכול להיות שמשדור לה מסר בבית, שלה מגיע יותר, ושהחוכמה שלה או ההצלחה שלה מפצה על התנהגויות לא מתחשבות. אולי גם אתם מוצאים את עצמכם מוותרים לה בתחומים שמאוד לא נוח לכם לעשות זאת רק מתוך התפעלות מהאופן בו היא מתנהלת. שלא לדבר אל אחים או אחיות אם יש לה, והאם גם הם מוצאים את עצמם נדרשים לוותר לה.
    עד כאן ההשערות שלי, שאני מקווה שלא הלכתי איתם רחוק מדי, כאמור לאור העדר ההכרות המספקת...:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לבקשת העצה

לימור
    25/06/2010

שלום סמדר,
    תודה רבה על תשובתך. בנוגע ליחסים בבית עם אחיה הקטן, בסיטואציות שמישהו צריך לוותר, היא מוותרת, ברובן ככולן.ייתכן וההפרעות בכיתה מגיעות מהמקום הזה.תשובתך פותחת לי כיוון חדש של חשיבה על הנושא,ואשמח לקבל ממך הארות נוספות,אם ישנן. שוב תודה ושבת ברוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    26/06/2010

שלום לימור,
    ייתכן שבסיטואציות שמישהו בבירור קטן ממנה, קל לה לקחת את תפקיד הגדולה, ואילו בסיטואציות של קבוצת השווים או מול סמכות התגובה שלה שונה.
    אני הייתי מתחילה בלברר איתה, מה קורה לה בפנים ומה עובר לה בראש כשהיא למשל מתפרצת בכיתה והאם היא מבינה כמה זה מפריע ופוגע באחרים או שהדרך היחידה שהיא יכולה להתסכל על זה היא סביב הקיפוח שלדעתה מורתה גורמת לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לימור
    27/06/2010

שלום סמדר,
    אני מודה לך מאד, אעשה זאת. תבורכי על העזרה שאת נותנת, לימור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-) ובהצלחה. שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    27/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו