פעוט בן שנה ושמונה-קושי סביב אמבטיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוט בן שנה ושמונה-קושי סביב אמבטיה
    מופתעת
    26/06/2010

אחייני המדהים בן שנה ושמונה, ילד יחיד, נמצא עם אחותי בבית ושנה הבאה יכנס למסגרת גן.
    ילד פיקח,שמח, כבר מדבר ומתבטא באופן שמשאיר את כולנו פעורי פה.
    לפני כשבוע וחצי עבר ממיטת תינוקות (לול) למיטת מעבר, המעבר היה נפלא, הוא ישן לילות שלמים,
    הולך לישון בכיף גדול וקם לבד מהמיטה למיטת הוריו תוך קריאות שמחה.
    לא ברור אם סביב המעבר למיטה "של גדולים" או לא, החל קושי סביב עניין המקלחת, דבר שבעבר היה רץ אליו בשמחה כרגע הופך למקום של בכי ואימה.
    המון התעסקות ביומיום לאחרונה סביב נקי/מלוכלך, כבר מודיע מתי עושה צרכים ומתי צריך להחליף חיתול, בנוסף קושי סביב חול בגינה שפעם היה מאוד אוהב, וגם סביב עליה למתקנים/מגלשות.
    (אני מבינה שהוא נמצא בשלב באוראלי אך לא בטוחה איך הקושי סביב המקלחת מתקשר לכך)
    אחותי וגיסי לא מוותרים על המקלחת ולא משדרים לחץ סביב העניין ועל מנת להסיח את דעתו (צעצועים/ קצף כבר לא עוזרים) מספרים לו בכל ערב במקלחת סיפור והוא מדי פעם משף פעולה אך רוב הזמן בוכה.
    יש לציין שאחייני אינו בוכה ללא סיבה, ואם רוצה/זקוק למשהו יודע לבקש בדרך שכולנו מבינים.
    מה יכולה להיות הסיבה ואיך ניתן להקל עליו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי סביב אמבטיה

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/06/2010

שלום,
    קשה לדעת האם יש קשר בין המעבר למיטה החדשה ושינוי ההתנהגות, מבלי לדעת קצת יותר פרטים עליכם. אולם נראה לי שהקשר, אם קיים, הוא קלוש. במידה ואף אירוע לא קרה מלבד שינוי המיטה, הייתי יותר קושרת את ההתנהגויות האלו לגדילה של הילד, ולכך שהוא מנסה להפעיל יותר השפעה ושליטה על הסביבה. חשוב שההורים יתעקשו היכן שצריך להתעקש, ויקלו ראש היכן שניתן. אם הוא בוכה במהלך המקלחת, אפשר לקלח אותו פשוט במהירות ולא להאריך ב"שעשועים" דוגמת הסיפור שמספרים לו.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המקלחת כולל חפיפת ראש נמשכת 2 דקות

מופתעת
    27/06/2010

הסיפור הוא על מנת להסיח את דעתו, הוא לא גורם להארכת המקלחת.

אני חושבת שיש אפשרות לדעת מתי ילד מנסה לעשות מניפולציות ומתי יש מצוקה אמיתית, וכאן נראה כי יש מצוקה אמיתית.
    ובכלל, אין שום סימנים במשך היום לתפעל את הסביבה שלו.

מה גם שכתבתי כי יש יותר עניין של נקי/מלוכלך והצהרה מתי עושה קקי/פיפי בחיתול.
    מההרגשה שלי יש קשר בין השלושה אך לא התייחסת לכך.

משהו נוסף שתוכלי להעיר/להאיר אולי?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו