מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מצויין התנהגות משתנה- מה עושים?אדם26/06/2010
אנחנו זוג הורים עם 5 ילדים - איך מתמודדים עם ילד שהתנהגות שלו משתנה מקצה לקצה.
הסבר: יום אחד הוא הילד הכי טוב בעולם ויום אחד הוא מופרע קצת (מציק לאחים שלו/זורק דברים וכדומה)
מה עושים?
איך ניתן לעזור לו?
בנוסף:
א . אנחנו לא מחסירים מימנו כלום והוא מקבל יחס מיוחד עם הרבה אהבה ביגלל שאנחנו רוצים מאוד לשנות את המצב.
ב . כשהוא נימצא אצל מישהו אחר (סבא וסבתה, דודה) לא מפסיקים לדבר עליו שהוא פשוט ילד מצויין ונפלאה עוזר וכדומה.
מה עושים איפה אפשר לקבל עזרה או סיוע אנחנו רוצים מאוד להצליח בחינןך ילדנו.
תודה מראש
ושבוע טוב ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מחפש מקום במשפחה
ד''ר שירי שדה שרביט27/06/2010לאדם שלום,
כנראה לא סתם הילד שלכם מקסים אצל אחרים, ואתכם הוא מרשה לעצמו להביע חלקים אחרים. יש לי תחושה, שאולי כשהוא "הילד הכי טוב בעולם" כדבריך, הוא זוכה לפחות יחס מאשר כשהוא לא נעים ומושך תשומת לב שלילית.
לא כתבת בן כמה ילדך, אפשר לשוחח עמו ולשאול אותו לנקודת מבטו על המצב - במידה והוא לא קטן מדי. גם ילד בן 4 יכול להשיב באופן ברור יחסית על התנהגותו. ובנוסף, נראה לי שבנכם זקוק ליחס אישי מכל אחד מההורים, ואז הוא לא יזדקק למצוא את היחס הזה בדרכים שהן פחות טובות לטווח הרחוק.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עם התנהגות משתנה
אדם27/06/2010תודה רבה
הילד בן 5 .
מה שאני מבין מתשובתך שאנחנו צריכים לתת לו יחס טוב ומיוחד בזמן שהוא מתנהג יפה ולא בזמן שהוא כועס (זורק דברים ומקלל) אותנו.
ברצוני להוסיף שבזמן שהוא כועס הוא דואג לתת על הדרך לתת מכה לכל מי שנמצא בדרכו וכאשר הוא מגיע לחדר שלו הוא מעיף כל דבר שנמצא לידו.
העונש שאני נותן על התנהגות לא טובה זה להכנס לחדר (עם דלת פתוחה) - זב בסדר?
אנחנו מאוד רוצים להצליח איתו ואני שוב מדגיש הוא ילד מצויין (דרך אגב יש לו תשובות לכל דבר ודרך חשיבה של גדולים-פשוט מדהים).
אנחנו פשוט אוהבים אותו ורוצים בהצלחתו (עולה לכיתה א')
זקוקים לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עם התנהגות משתנה
סמדר ריינר28/06/2010שלום אדם,
אני מרשה לעצמי להעיר שנדמה לי שלא הבנת כל כך את כוונתה של שירי. להגיד שאתם צריכים לתת יחס טוב בזמן שהילד מתנהג לא יפה זאת לא בדיוק הכוונה.
העיצה שנתנה שירי לגבי לתת ליד זמן איכות איתכם - זה לא בהכרח בזמן שהוא מתנהג לא יפה אלא באופן כללי.
מה שהוצע לכם הוא לשוחח איתו ולשמוע מה קורה לו, למה לדעתו הוא מתנהג כך, האם משהו מציק לו, האם הוא כועס על משהו או מרגיש מצוקה.
ייתכן שהוא לא יידע בדיוק לענות לכם באותו רגע, או שהתשובות יהיו מעורפלות, זה לא משנה, עצם המסר שאתם מוכנים להקשיב הוא חשוב ויכול להיות שיביא תגובות שונות במשך.
רצוי גם לתת התייחסויות להתנהגויות טובות שלו, כי המצב שנוצר הוא שאתם מתייחסים, לא משנה אם התייחסות נעימה או לא, להתנהגות השלילית שלו, ואז הוא לומד שרק התנהגות שלילית מזכה בהתייחסות כי התנהגות חיובית היא מובנת מאליה.
אתם צריכים להבין כי עבור ילד כל התייחסות, שלילית או חיובית עדיפה מחוסר התייחסות בכלל.
לכן אם תפחיתו את ההתייחסות להתנהגויות הקשות שלו ותגבירו התייחסות להתנהגויות החיוביות שלו, יש סיכוי שהאחרונות יתגברו.
לגבי עונשים, אני לא בעדם, הם משפילים את הילד ולא מביאים שום שינוי. הייתי מפסיקה עם זה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)