ילד "מפונק"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד "מפונק"
    יוסי
    27/06/2010

שלום
    יש לי עוד שאלה שבת זוגתי ואני דנים בה לפעמים
    הבן שלה בן 3 ולטעמי מאוד מפונק (אני משווה ל 2 הילדים שלי בותו טווח גילאים 4-6).
    אחת ה"שיטות" שלו הם בכי קורע לב ודמעות שבאמת קשה להתעלם מהם.
    כל פרידה וגם אם לשעה כרוכה בסימפוזיון. אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה (ידיים,צעצוע,גלידה...וכו...)הוא מתחיל אם אותו הבכי.אם הוא מקבל מכה (ולו החלשה ביותר) כנ"ל.אם הוא לא מרגיש טוב אז הוא פשוט נתלה על הצוואר (שלנו) ולא יורד.
    אני חושב שצריך להתעלם ברוב המיקרים כי זה פשוט כלי "ניגוח" שלו בכדי לקבל את מה שהוא רוצה, השאלה אם זה נכון או האם ישנה דרך אחרת?
    בדרך כלל כשהוא מתחיל עם הסצינה של הבכי אני ניגש אליו,יורד לגובה שלו ומדבר איתו (מסביר לו,מבקש שיפסיק כי זה לא יעזור...וכו) אבל איך מפסיקים עם זה בכלל?
    ל-2 הילדים שלי לא הייתה ההתנהגות הזו (ברור לי שכל ילד מגיב אחרת).
    אני חושב שכל זה נובע מעודף פינוק וחוסר גבולות.
    נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד "מפונק"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד "מפונק"

סמדר ריינר
    27/06/2010

שלום יוסי,
    אני חושבת שהתגובה פה היא לא גורפת, וגם אין לה פיתרון אחד שמתאים לכל הסיטואציות.
    אני חושבת שכשילד חולה, זה טבעי שהוא נתלה על הצוואר, ומותר לבקש פינוק מסויים כשחולים, במיוחד בגיל שלוש...
    לגבי הרגעים שבהם נראה שהוא עושה דרמה ממשהו פעוט, אכן רצוי להתעלם.
    אם הוא בוכה כשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה, כמובן שחשוב מאוד לא להיכנע לבכי, לא לתת לו את מה שהוא רוצה ולהיות עיקביים בכך, אך גם חשוב, אחרי שהוא נרגע, לספק לו כלים אחרים להתמודדות. כלים שישרתו אותו גם באניטראקציות חברתיות בהמשך. כמו למשל, אם לא קיבלתי את הצעצוע, אז אני יכול להמתין כשיגמרו לשחק איתו, אני יכול לשחק במשהו אחר בינתיים, אני יכול וותר ולהתגבר כמו גדול וכו'...
    אני חייבת לומר שאת כל מה שכתבתי כאן, כתבתי על סמך מה שאתה תארת. לא קיבלתי את התאור של בת זוגך להתקפי הבכי שלו, וייתכן שאם הייתי מקבלת גם את הראייה שלה לדברים התמונה המתקבלת הייתה שונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו