"גזענות" בגיל 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "גזענות" בגיל 3
    נעה
    27/06/2010

שלום,
    יש לי ילדה נבונה ומתוקה בת 3. לזעזועי, היא החלה משתמשת בהבחנות בין אנשים "שחורים" ל"לבנים". שתי דוגמאות - כשראתה בחור כנראה ממוצא אתיופי, היא אמרה לי שהיא לא אוהבת אנשים שחורים.כששאלתי למה, לא היתה לה תשובה, פשוט לא אוהבת. במקרה השני, אמרה שהיא לא אוהבת את סבתא (אמא שלי!!) כי יש לה צבע אחר, חום. ושיש לה שם משפחה אחר, לא כמו שלנו. (בכוונתה למשפחה הגרעינית ולהורי בעלי).
    מה עושים עם זה????

אציין כי היא מעולם לא שמעה בבית התטאות גזענית כלשהי, אבל גם שאולי לדאבוני הרוב המוחלט של חבריה לגן הם מה שהיא מכנה 'לבנים'....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "גזענות" בגיל 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "גזענות" בגיל 3

סמדר ריינר
    27/06/2010

שלום נעה,
    גזענות, בכל גיל,היא בעצם פחד מהשונה. אני חושבת שבגיל 3 זה עדיין מוקדם "להאשים" את ביתך בגזענות, אני מניחה שאין תודעה פוליטית מעמיקה מאחורי התגובות שלה, אבל יש כנראה תהליך פסיכולוגי הגנתי שהיא משתמשת בו כדי להתמודד עם הפחדים שלה גם ממי ששונה ממנה, כי אז הוא לא דומה לה אז היא מרגישה שהיא לא יכולה לצפות אותו, וגם כנראה סביב הצבע השחור שאולי מקושר אצלה לפחדים שונים: מהלילה, מתוקפנות, וכו'.
    תנסי לדבר איתה על כך שאולי היא לא אוהבת אותם כי משהו נראה לה מפחיד? ייתכן ששיחה יותר גלויה על הפחד, תסייע להתמודד איתו בדרך אחרת. אם היא תשתף פעולה עם הקו הזה, ייתכן שניתן יהיה לברר יותר מה ממפחיד אותה, מה לדעתה יכול לקרות, ואיך אפשר להתמודד.
    בעיקר לא הייתי מזדעזעת, זה לא אומר שהיא תגדל להיות גזענית, היא בסך הכל ילדה בת 3, מותר לה לה עדיין לסדר את העולם איך מתאים לה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו