מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי בהרדמותמעיין28/06/2010
שלום,
בני בן שנתיים וחצי, בד"כ ילד רגוע ושמח שלא עושה בעיות.
לאחרונה קשה לו להירדם בלילה, הוא נכנס למיטה בערך ב8 ולמרות שהוא כבר מאוד עייף לוקח לו בערך שעתיים עד שהוא נרדם, הוא מסכים להיות לבד אבל הוא כל הזמן מבקש דברים- סיפור, בקבוק וכו', מסתובב מצד לצד, הוא ממש לא רגוע.
נוסף לכך הוא מתעורר בבוקר בערך ב5 וחצי למרות שהוא עדיין עייף.
שעות השינה לא מספיקות לו ולכן במשך היום הוא בוכה ומתעצבן המון על כל דבר.
אני רואה שהוא עייף במשך היום כי הוא משפשף עיניים, מפהק ומבקש לנוח אבל לא נרדם.
אוסיף שהוא ישן בצהריים בערך שעתיים אבל גם משנת הצהריים הוא קם עצבני ובוכה.
אני לא יודעת איך אוכל לעזור לו לישון את מספר שעות השינה שמספיקות לו, אני לא מבינה למה הוא קם בבוקר אם הוא עדיין עייף, ומה מפריע לו להירדם בלילה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי הרדמות בגיל שנתיים וחצי
נעמה סבג שמש29/06/2010מעיין שלום,
ילד בגילו ניתן לדובב, נסי על ידי המחזה ובדרך עקיפה , להבין מה מטריד אותו.
כדאי גם לקצר את שנת הצהריים שלו.
לגבי הקימה בבקר. אם השעה היא קבועה, התערבו בשעון הביולוגי וצרו מצב של עוררות פיזיולוגית ע"י לטיפתו תוך כדי שינה, כדי לשנות את שעת הערות.
אם עדיין יקום בשעה זו, תתעקשו שעדיין לילה ולא קמים מהמיטה. רק כך תוכלו להשפיע ולשנות.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)