מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות של ילדה בת 5נועה28/06/2010
שלום רב,
אני אם חד הורית מבחירה לילדה מקסימה שתהיה אוטוטו בת 5. בזמנים מסויימים ובלתי צפויים מראש בגלל תשובה שלילית שלי למשהו שהיא מבקשת או חוסר תשומת לב שלא בכוונה היא יכולה להתפרץ בזעם לזרוק כל מה שעומד לידה להכות אותי לצרוח ולבכות ואין דבר שיעצור אותה.
יש לי בעיה של הצבת גבולות ואני חושבת שאני רכה מדי איתה אך במצבים האלה אני בחוסר אונים לפעמים אני בלתי ברירה מחטיפה לה פליק או שניים שתרגע אך זה לא עוזר. האם יש לכם טיפ או עצה לתת לי כיצד לא להגיע למצבים אלו איתה וכיצד ניתן לרסן אותה כך שלא תחזור על ההתנהגות הזו.
העניין של המכות שהיא נותת לי חוזר על עצמו די הרבה לאחרונה , האם זה דבר שקורה גם אצל אחרים ?
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של ילדה בת 5
סמדר ריינר29/06/2010שלום נועה,
זה מצב שקורה גם אצל אחרים, אך זה לא הופך אותו לתקין.
אם את מודעת לקושי שלך להציב גבולות, אולי כדאי שתיגשי להדרכת הורים מסודרת כדי לשפר את המצב הזה.
ייתכן שהידה חווה אותך כחלשה מדי, ואז זה הופך ואתה ילדה לא מוגנת על ידי הורה חזק ואסרטיבי. זה גורם לה לחרדה ולהתפרצויות זעם.
מעניינית ההגדרה שלך "לא בכוונה" כאילו עדיין יש בך רצון נורא גדול להכחיש את התוקפנות שיש בה ולהמעיט בערכה.
בזמן ההתפרצויות ובמיוחד כשהיא מרביצה לך, צריךם לעצור זאת מייד, גם אם יש צורך בעצירה פיזית. לא על ידי מכות, כמובן אלא על ידי חיבוק שלה מאחרו תוך החזקת הידיים שלה וגם הרגליים אם יש צורך, עד שהיא נרגעת.
אחרי שהיא נרגעת, כדאי לשוחח איתה על מה שקרה, וללמד אותה דרכים חלופיות להתמודד עם תסכול, כמו להסתפק במשהו אחר, להמתין, וכו'.
כמובן שבשום פנים ואופן אסור להיכנע לדפוס ולספק את מה מה שהיא רצתה כדי שיהיה שקט כי מחזק את הדפוס.
אני ממליצה לך ללכת להדרכת הורים מסודרת כי בלי עבודה יותר מעמיקה על גבולות ועל היחס שלך לתוקפנות יהיה קשה לשנות מהיסוד את מצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)