ילד שמרביץ לאחותו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שמרביץ לאחותו
    גילה
    29/06/2010

שלום!
    בהמשך לתשובתכך לגבי הילד שמרביץ (יש לי פשוט סיפור דומה), הבנתי מתשובתכם שילד בן 2.5-3 שמרביץ לאחותו (בת 6) מנסה לזכות לתשובת הלב שלה או להתקשר איתה.
    קודם כל תודה על התשובה, זה באמת נראה לי נכון. הוא מנסה לדגדג אותה ואם היא לא רוצה, הוא מרביץ לה.
    אבל העניין הוא שהוא מרביץ גם לי, לאביו ולסבתא. הוא עושה את זה ואח"כ צוחק או שאני מענישה אותו והוא ממש בוכה ומבקש סליחה. ואחרי 5 דקות חוזר על התנהגותו.
    השאלה שלי - האם כל פעם שהוא מרביץ צריך להעניש אותו (כמובן אחרי הזהרה, כי זה יכול להגיע עד 10 פעמים ביום),או לעשות משהו אחר?
    שאלה אחרת - מה לומר לאחותו (בת6) שבד"כ לא מחזירה לו אבל גם בוכה כשהוא מרביץ לה?איך להסביר לה נכון שהוא רוצה תשומת לבה? מה עליה לעשות כילדה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמרביץ לאחותו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שמרביץ לאחותו

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום גלית,
    לא ציינת שום פרטים על סדר היום שלכם, מה אתם עושים ביחד ומה אתם עושים הילד. ייתכן שזו פשוט דרכו לקבל התייחסות ותשומת לב באופן כללי ולא רק עם אחותו. אם זה כך צריך לחשוב איך מארגנים עבורו סדר יום מובנה ומאורגן שבו הוא מקבל יחס הרבה יותר צמוד, גם בלי שהוא מרביץ. למשל לשבת איתו אחר הצהריים ולצייר איתו, לעשות עבודות, לשחק, לרדת לגינה וכו'.
    בזמן שהוא מרביץ ,צריך להפסיק זאת פיזית ומילולית בתקיפות, אך אין טעם להעניש, אתם רואים לבד שזה לא עוזר, אלא פשוט להפסיק זאת ולעבור הלאה. התייחסות מוגזמת לעניין הזה רק מגבירה את הדפוס, כי ילדים תמיד מעדיפים התייחסות גם אם היא שלילית על חוסר התייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו