טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, יש לי ילדה בת 6 ששואלת אותי בזמן האחרון על הנושא של מוות. היא ילדה מאוד חכמה ואסרטיבית באופיה, ולא מוותרת בד"כ עד שלא מקבלת תשובה חד משמעית. אתמול אמרה לי שהיא לא רוצה לגדול מכיוון שכשניהים זקנים - מתים. ואז שאלה: כשאני אהיה זקנה, אני אמות? ניסיתי לא לענות חד משמעית, לעומת זאת לא רציתי לבלבל אותה.... אמרתי שיש לה עוד הרבה זמן, היא צריכה להנות מהרבה דברים כמו: ביה"ס, חתונה, ילדים וכו... אבל הילדה לא ויתרה: כן או לא? לא עניתי לה. אם השאלה תחוזר על עצמה - מה אני אמורה לענות לילדה בת 6 שדורשת ממני תשובה חד משמעית בנושא? אודה על תשובתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום גלית, למה את נרתעת מלענות את האמת? זה הגיל שבו ילדים תופסים את המשמעות של המוות והם חרדים עקב כך. אי אפשר למנוע מהם את החרדה על ידי מניעת האמת, כי הילדה שלך כנראה כבר יודעת את האמת, היא מבקשת אישור וגם הרגעה. שאר הדברים שאמרת לה הם בסדר גמור, רק בתוספת האמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד