מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעית הירדמותיעלי29/06/2010
שלום ותודה מראש!
בתנו בת שנה ותשעה חודשים, אני אמורה ללדת ילד נוסף כל יום. לפני כחודש הילדה למדה לצאת ממיטת התינוק שלה ולכן נאלצנו להעביר אותה למיטת מעבר (שבה היא חופשיה לצאת). בזמן האחרון, כנראה בהקשר הלידה המתקרבת, היא פיתחה נטייה מוגזמת להידבק אלי (מה שלא היה קודם). זה התחיל בגן, כשפתאום היה לה קשה להיפרד ועכשיו זה מתמקד בעיקר בלילות. אם אני לא בבית ובעלי משכיב אותה היא בוכה אמא אמא אבל נשארת במיטה ונרדמת תוך חמש דקות. אם אני משכיבה אותה היא מתחננת שאשאר לשבת לידה וכשאני קמה ללכת היא נכנסת להיסטריות. גם במשך הלילה היא 'באה לבקר' אותנו ומבקשת שאבוא לשבת לידה עד שתירדם. מה שאני עושה בינתיים זה להישאר איתה עד שהיא נרגעת ואז לצאת ולחזור אליה ולומר לה - הנה חזרתי, אני רק פה בחוץ וכו'. אבל - זה יוצא שלוקח לי כשעה (!!) להרדים אותה בערב (במשך הלילה פחות). אציין שעד לא מזמן היא היתה נרדמת בקלות וישנה רצוף בלי בעיות. אני די מתוסכלת מהמצב ולא יודעת אם אני מתנהגת נכון (עובדה שלבעלי כ"כ קל איתה...). האם יש לכם הצעות לעזרה? האם זה באמת נראה קשור ללידה? ומה ההצעות שלכם לאחר הלידה, אז המצב רק יהיה יותר גרוע...
תודה רבה!!
אמא עצובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית הרדמות והכנה ללידה
נעמה סבג שמש29/06/2010שלום לך,
ברוך שלכל ההתנהגות של ביתך יש קשר ישיר ללידה.
האם הכנת אותה ללידה, עד כמה שניתן? (את מוזמנת לקרוא על כך מאמרים באתר שלי וגם כתבה ב"מהתקשורת, שפורסמה בעיתון "להיות הורים".)
כדאי לעשות את זה ולעשות זאת נכון.
לגבי נושא השינה- גם הלידה הצפויה וגם המעבר למיטת מעבר יצרו יחד את הרגרסיה.
זה לא שאינך עושה את הדברים נכון. היא פשוט רוצה אותך ולכן לאבא קל יותר.
חשוב שתעשי את הדברים בהדרגה. תשבי בחדר, קרוב לדלת, תתני לה להתרגל לכך שאת רחוקה ואין מגיע ואז תעברי ליציאות מהחדר. תצטרכי להיות סבלנית ועקבית. זה לא נפתר בין יום.
בגישה בה אני דוגלת, הורות ברוח האינטליגנציה הרגשית, חשוב לעשות את הדברים בצורה הדרגתית.
בהצלחה ולידה קלה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)