מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסי אבא-ילדיםניצה30/06/2010
שלום,
אני גרושה מזה 4 שנים. יש לי 2 בנים (6,9). הילדים לא רוצים ללכת לאביהם הואיל ועברו מס' חוויות לא נעימות בעבר, אלימות פיזית, הזנחה, השפלה ועוד.
כעת אחרי שנים של יחס לא ראוי לילדיי, האב שנישא שנית, רוצה יותר את הילדים ומבקש שיישנו
אצלו וישהו אצלו יותר. הילדים מצידם מתנגדים.
האם אני צריכה לחזק את הילדים שכן זה באמת מה שהם מרגישים, או שמא עלי לתת צ'אנס לקיום יחסי ילדים-אבא? אני לא סומכת על האב. הוא חסר אחריות, אך הוא אוהב את הילדים ורוצה אותם.
נא ענו לי בהקדם. אני לא יודעת כיצד להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי אבא - ילדים
סמדר ריינר30/06/2010שלום ניצה,
זו סוגייה כבדת משקל מדי בכדי לדון בה רק באינטרנט. ראשית, ההחלטה לא ממש נתונה בידייך או בידי הילדים, אלא בודאי יש הסכם גירושין שמתווה את סדרי הראייה ובו צריך לעמוד ואותו צריך לקיים. כמובן, אם הילדים נתונים בסיכון, צריך לשקול זאת מחדש, אבל אולי רצוי שזה ייעשה על ידי גורם אובייקטיבי, שיתרשם מהילדים וממכם, יבדקו האם אכן הסיכון לשלומם של הילדים במחיצת האב עדיין רלוונטי, וישקול מה הנזק היותר גדול עבור הילדים - קשר הדוק עם אב שהם חוששים ממנו או קשר מוחלש עם אב שהם בודאי גם זקוקים לו והוא חסר להם בכל מיני רמות בחייהם.
גם העובדה שהילדים מקבלים את הרושם שהם יכולים להחליט על הקשר עם אביהם וכביכול "לפטר" אותו באופן מלא או חלקי היא לא כל כך בריאה עבורם, ונותנת להם כוח מעבר לגיל שלהם וליכולת שלהם, מצד שני גם ההרגשה שמכריחים אותם ללכת למקום בו הם לא מוגנים בהחלט מעוררת קשיים רבים גם היא.
לכן אני חושבת שזו סוגייה שצריך להתעמק בה בעזרת אנשי מקצוע, למשל מהרווחה, כדי שיסייעו להגיע להמלצה בעניין, שיכולה דרך אגב לכלול גם הדרכה לאב כדי שיוכל להתמודד עם הילדים ללא אלימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)