מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 5 שובב..אמא30/06/2010
בני בן 5 ילד שובב עם טמפרמנט גבוה. מציק לילדים, צובט אותם, לעתים גם מרביץ, מתלונן שמשעמם לו בגן. אינו מסוגל לשבת ולשחק. מסיחים את דעתו בקלות. בבית קשה לו קצת להעסיק את עצמו מאז שנולדה אחותו (בת שנה וחצי). ברור לי שזה קשור לחוסר תשומת לב שנמנעת ממנו לעומת מה שהיה רגיל.כפעוט השקעתי בו המון. מסיום הגן הייתי יושבת איתו אחד על אחד ומשחקים וכל כולי הייתי בשבילו. ומאז שנולדה אחותו פחות או יותר התנהגותו השתנתה. ואינני מצליחה להחזירו למה שהיה. הוא הפך לילד שובב שלא מסוגל לשחק במשחק לאורך זמן מה שפעם היה שונה לחלוטין. כושר הריכוז שלו היה פשוט מדהים, יכל להתעסק במשחק גם אם יש רעש מסביבו והיה מאוד שקוע לכן אינני חושבת שזה בעיות של קשב וריכוז. יש לציין שמזה חודשיים הארכתי לו את זמן השינה בכדי לנצל את הזמן איתו ולשחק רק איתו כשהילדה ישנה. בעלי עובד משמרות כך שלא קל לי לתמרן בין שניהם והקטנה דורשת את שלה ולא נותנת לי יותר מדי לשבת עם בני לבד.
הגננת בגן מספרת שקשה לה איתו בגן שהוא לא מקשיב לה, ושהוא מרביץ ומציק לילדים. דיברתי איתו וכעסתי עליו וניסיתי להבין למה הוא עושה זאת והוא אמר שפשוט הוא אוהב להרביץ לילדים. איננו נוהגים באלימות מכל סוג שהוא בבית ואנו מאוד קשוחים כשצריך וחד משמעיים. אינני אוהבת להעניש כי זה משפיל אך לפעמים אני כן עושה זאת בלית ברירה. כיצד עליי לנהוג? מה אנו עושים לא בסדר? איך אוכל לגרום לו להפסיק להציק ולהפריע בגן לילדים. אני מאוד מודאגת ואינני יודעת מה עוד ניתן לעשות. אנו מדברים איתו על זה כל הזמן ולפעמים זה נרגע וחוזר חלילה. האם כדאי לשקול אבחון לבעיות קשב? האם בעיות קשב הוא משהו מולד או משהו שעלול להתפתח אח"כ? חשוב לציין שבבית יש לו גבולות ברורים מאוד והוא הרבה יותר רגוע ממה שמספרים שהוא בגן. דבר נוסף וסליחה על המגילה. בני היה מטופל אצל קלינאית לגבי שיבושי דיבור מהאף כמעט שנתיים ועכשיו יצאנו להפסקה הדיבור השתפר אבל קיים עדיין קושי באותיות השורקות (נאמר שהטיפול בזה בגיל 6).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 שובב
סמדר ריינר30/06/2010שלום לך,
אני לא יכולה לדעת לגבי הפרעת קשב, כיוון שייתכן והפרעת הקשב הייתה קיימת גם קודם אך פחות באה לידי ביטוי כשהוא קיבל תשומת לב של אחד על אחד. ייתכן שבקשר ביניכם, כשישבתם ביחד למשל, את עשית כל מיני דברים , בלי להרגיש, ש"פיצו" על כך שהוא לא היה מרוכז, למשל שיחקת בשבילו וכו', והוא נשאר רגוע כי נהנה מתשומת הלב ולא כי באמת התרכז.
כמו כן ייתכן שהקושי הגדול שבא לידי ביטוי כרגע הוא בגלל שהשינוי היה מקיצוניות אחת לשניה בלי הדרגה, ובנך לא פיתח כלים כדי "להחזיק" את עצמו בכוחות עצמו בלי תשומת לב צמודה.
לכן אני מציעה שתיפנו למכון להתפתחות הילד, אפשר דרך קופת החולים שלכם, ותעשו שם אבחון כללי כדי לבדוק ממה נובעים הקשיים של הילד, ייתכן שיש יותר ממקור קושי אחד, וייתכן שיהיה מתאים בהתאמה לתוצאות האבחון לתת לו טיפול ריגשי ולכם הדרכת הורים איך לתת לו את הכלים החסרים, איך הוא להרגיע את עצמו ולהעסיק את עצמו גם כשהוא לא בקשר של אחד על אחד צמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך...
אמא30/06/2010דווקא כשהיה קטן הוא היה מסוגל להעסיק את עצמו לבד. כמובן שהייתי הרבה יותר נגישה אליו ויותר פנויה לעזור לו. אבל מעבר לזה היה מסוגל לשבת עם משחק פשוט למשך כמעט שעה בלעדיי. היו מקרים (לעיתים רחוקות) בהם לא הייתי יכולה לשבת איתו גם כשהיה קטן ומספיק שהייתי נותנת לו משחק שאהב היה יושב ומשחק גם לבד. וגם כשהייתי יושבת לצידו ומשחקת איתו הוא היה משחק לבד עם הדרכה ממני ולימדתי אותו המון. היה סקרן וקשוב לי ואין מצב שהיתה לו בעיית קשב בקטנותו כי באמת כושר הריכוז והזיכרון שלו היה די יוצא דופן. עד כדי כך שאנשים מסביב היו מתפעלים ממנו. זה ילד מאוד פיקח שמאוד אהב ללמוד ולהקשיב לסיפורים. פאזל היה המשחק המועדף עליו היה מרכיב 13 חלקים בגיל קצת פחות משנתיים. מספרים ידע לזהות מגיל שנה וחצי וצורות היה מבחין וזוכר כ - 15 סוגים. אין ספק שהשקעתי בו המון ואהב את זה גם. לכן אם את אומרת שבעיית קשב היא מולדת כאמא אני כמעט בטוחה בעצמי שלא זאת הבעיה.
כיום לדוגמא בנושא הפאזלים הוא מסוגל להרכיב לבד 100 חלקים וכשאנחנו מרכיבים יחד הוא מבקש את הפאזלים של 150 חלקים כי זה יותר קשה לו. גם בבית כשאני יושבת איתו לשחק הוא מרוכז (כשלא עייף מדי) אך בגן הוא משועמם וזה לא מעניין אותו. רוב המשחקים שמעניינים אותו זה משחקים של גיבורי על ו"מלחמות" ובנוסף גם משחקי הרכבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר01/07/2010שלום לך,
תראי, אני לא חושבת שיהיה נכון לאבחן הפרעת קשב או לשלול אותה בפורום באינטרנט. גם ילדים עם הפרעות קשב יכולים להתרכז מאוד בדברים מסויימים ופחות בדברים אחרים.
אני מציעה לך לפנות לגורם מקצועי ולבצע הערכה יותר מעמיקה של מצבו של הילד כרגע והגורמים למצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגורם מקצועי?
אמא01/07/2010למי עליי לפנות? פסיכולוג ילדים או לגשת לקו"ח לאבחון כללי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגורם מקצועי
סמדר ריינר01/07/2010שלום לך,
תנסו לפנות קודם כל למכון להתפתחות הילד, כי שם יש צוות רב מקצועי שיכול לבדוק היבטים שונים של הבעיה ולא רק את ההיבט הפסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
גילי07/07/2010האם תוכלו להמליץ לנו על פסיכולוג /ית ילדים לפגישות קבועות באזור נתניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)