מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 10שרון פסח30/06/2010
שלום
בני בן 10 בן בכור לאחותו בת 5.5., תלמיד טוב מאוד, יש לנו בעיה איתו שאנו מנסים להתמודד בעזרת המון שיחות אך ללא הועיל, הוא תמיד מאשים את עצמו בכל מה שמתרחש לדוגמא הוא רב עם אחד הילדים בכיתה והילד השני מציק לו מרביץ לו והוא מחזיר לו ברגע שהמורה שואלת מה קרה הוא אף פעם לא אומר לה שהוא הציק לו או הרביץ לו פשוט מודה בכל ולוקח את כל האחריות על עצמו ותמיד נענש , שאני מסבירה לו שהוא צריך להגן על עצמו הוא אומר שזה לא מעניין אותו ולא אכפת לו לקבל עונש זה סתם עונש כך הוא אומר, מה שיוצא מזה שתמיד מאשמים אותו וחבל כי הוא ילד מאוד טוב ועוזר תמיד ואהוב, מה עליי לעשות על מנת לעזור לו לא לגרום לעצמו להרס עצמי ולדעת להגן על עצמו, האם עליי לפנות לייעוץ. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 10
סמדר ריינר30/06/2010שלום יפית,
זו אכן נטייה מוזרה, שלא ברור לי כרגע מהיכן היא נובעת, כיוון שחסרים לי הרבה פרטים עליו ועל המשפחה.
יכול להיות שהוא לא מאמין שיקשיבו לו? אולי הוא לא מאמין שהמורה באמת תעזור לו? האם זה קורה בעוד הקשרים? האם זה קורה בבית גם?
האם הוא ילד יותר מדי טוב שמתנדב לקחת על עצמו יותר מדי באופן כללי? לא רק אשמה?
מה מצבו החברתי? האם הוא מהווה קורבן בכיתה? האם יש לו התנהגויות קורבניות?
תנסו לתת לי יותר פרטים ואני אנסה לעזור יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 10
שרון פסח01/07/2010תודה על התשובה המהירה.
לגבי הקשרים אחרים שהוא אכן נוהג כך, אז בבית שהוא משחק עם אחותו הוא כן אומר לי מה קרה, אבל אם אנחנו מנסים ליישב את העניין הוא מיד מוותר ומעניש את עצמו.
הוא ילד חברותי אהוב על המורים תלמיד טוב מאוד.
בעיה נוספת שיש לו היא שהוא לא משתף אותנו בכלום ממה שנעשה בבית הספר , רק לעיתים רחוקות מאוד, תמיד הוא אומר הכל בסדר היה כייף היום בבית הספר גם אם קרה משהו שהפריע לו והציק לו מאוד כאילו הוא מנסה להתמודד אם הכל לבד.
לגבי העונשים הם לא מענינים אותו בכלל הוא מתייחס לזה כאילו העונש לא משמעותי ואין בעיה הוא יקבל אותו. האם אני צריכה לקחת אותו לטיפול מסויים על מנת לעזור לו, אני לא רוצה שמגיל זה הוא יוותר על כל דבר ולא יתמודד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 10
סמדר ריינר01/07/2010שלום יפית,
נשמע לי שיש כאן אכן מעבר לנושא האשמה, ילד שמנסה להיות נורא טוב ולא להכביד. ציינת שהוא אהוב על המורים, ואני מניחה שחשוב לו מאוד למצוא חן בעיני מבוגרים ולא להכביד עליהם, כך גם לגביכם, לכן הוא נשאר עם הרבה דברים לבד ולא מספר. זה לא ילד שלא מתמודד, להיפך, הוא מתמודד יותר מדי ולבד. את מתכוונת בטח שהו אלא מתמודד עם עימותים, אבל זה לא נכון, כי עובדה שהוא רב עם ילדים בבית הספר, רק כשזה נוגע למצב שבו המורה מתערבת הוא מעדיף לנקוט בטקטיקה הזו.
אני בהחלט חושבת שנכון יהיה שתפנו לייעוץ עבורכם ועבורו, כדי להבין יותר טוב איך אפשר לעזור לו עם העניין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)