רגישות יתר והתפרצויות זעם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגישות יתר והתפרצויות זעם
    ורד
    01/07/2010

שלום,
    אני אם ל-3 (14.5 ,11, 5.5) שני בנות ובן אמצעי הבן מאוד רגיש עושה "סרטים" מכל דבר קטן
    מתפרץ ובוכה .
    הילד פגיע מאוד במסגרת מצבי ההתפרצות הוא אף הגיע למצב של יציאה מהבית בכעס .
    היה אף מקרה בבית הספר של התפרצות בכיתה הילד נעלם לשעתיים ורק אחר שנמצא הודיעו לנו
    ונקראנו לשיחה.הופננו לטיפול ויעוץ פסיכולוג.
    (הבעיה קצת יותר מורכבת אך לא ניתן לפרט בפורום)
    מה ניתן לעשות במצב זה והאם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור?
    מה יכול להיות משך הטיפול הפסיכולוגי? לאיזה טווח

אנא עזרתכם, אני פשוט מבולבלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות יתר והתפרצויות זעם

סמדר ריינר
    01/07/2010

שלום ורד,
    טיפול פסיכולוגי בהחלט יכול לעזור, כדאי שהוא יהיה מלווה בהדרכת הורים עבורכם.
    הילד סובל ממצוקה כלשהי, בטיפול אמורה להיות מאובחנת המצוקה ולפי האבחנה יש להתוות את דרך הטיפול.
    משך הטיפול לא ניתן לחיזוי מראש, כי זה תלוי בהרבה גורמים, ביניהם מידת שיתוף הפעולה שלכם ושל הילד, וכן מהם הגורמים לבעיה.
    ישנם טיפולים קצרי מועד לטיפול בהתפרצויות זעם, אך יעילותם לא תמיד וודאית. מה גם שכאן אתם מדברים גם על רגישות יתר ובכי, ולכן ההתרשמות שלי שלא מדובר כאן רק על שליטה בהתפרצות אלא בפגיעות יותר עמוקה, ולכן אני מציעה שתערכו בסבלנות לטיפול ארוך טווח יחסית של מינימום שנה ואם יש צורך אז יותר.
    קחו בחשובון שאתם עומדים לקראת גיל ההתבגרות, וכדאי לעשות טיפול מעמיק בבעיה לפני שהעניינים מסתבכים בלאו הכי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו