מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגישות יתר והתפרצויות זעםורד01/07/2010
שלום,
אני אם ל-3 (14.5 ,11, 5.5) שני בנות ובן אמצעי הבן מאוד רגיש עושה "סרטים" מכל דבר קטן
מתפרץ ובוכה .
הילד פגיע מאוד במסגרת מצבי ההתפרצות הוא אף הגיע למצב של יציאה מהבית בכעס .
היה אף מקרה בבית הספר של התפרצות בכיתה הילד נעלם לשעתיים ורק אחר שנמצא הודיעו לנו
ונקראנו לשיחה.הופננו לטיפול ויעוץ פסיכולוג.
(הבעיה קצת יותר מורכבת אך לא ניתן לפרט בפורום)
מה ניתן לעשות במצב זה והאם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור?
מה יכול להיות משך הטיפול הפסיכולוגי? לאיזה טווח
אנא עזרתכם, אני פשוט מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר והתפרצויות זעם
סמדר ריינר01/07/2010שלום ורד,
טיפול פסיכולוגי בהחלט יכול לעזור, כדאי שהוא יהיה מלווה בהדרכת הורים עבורכם.
הילד סובל ממצוקה כלשהי, בטיפול אמורה להיות מאובחנת המצוקה ולפי האבחנה יש להתוות את דרך הטיפול.
משך הטיפול לא ניתן לחיזוי מראש, כי זה תלוי בהרבה גורמים, ביניהם מידת שיתוף הפעולה שלכם ושל הילד, וכן מהם הגורמים לבעיה.
ישנם טיפולים קצרי מועד לטיפול בהתפרצויות זעם, אך יעילותם לא תמיד וודאית. מה גם שכאן אתם מדברים גם על רגישות יתר ובכי, ולכן ההתרשמות שלי שלא מדובר כאן רק על שליטה בהתפרצות אלא בפגיעות יותר עמוקה, ולכן אני מציעה שתערכו בסבלנות לטיפול ארוך טווח יחסית של מינימום שנה ואם יש צורך אז יותר.
קחו בחשובון שאתם עומדים לקראת גיל ההתבגרות, וכדאי לעשות טיפול מעמיק בבעיה לפני שהעניינים מסתבכים בלאו הכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)