מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 3.5 - בעיות ריגשיותסיג01/07/2010
ביתי בת 3.5 , בת יחידה (לצערי אנחנו מנסים ויש בעיה), נמצאת כרגע במסגרת גן פרטי ,מקבלת מאיתנו תשומת לב רבה , בכיתה בה היא נמצאת הינה בין הילדים הקטנים (פער של כ 12 חודשים עד חצי שנה), יש מספר ענינים בקשר להתנהלות חברתית בגן שאני לא יודעת איך להגיב או כיצד לפעול?
1. יש בגן ילד שמוגדר כחבר שלה , זה נחמד, אבל לפעמים יש בניהם גיפופים , למשל שמתראים או נפרדים מחבקים אחד את השניה, לא ברור לי איך להתייחס לכך ומה לומר לה בעניין . יש לציין שאותו ילד הוא בן 4.5 , ילד חכם ונחמד מאוד, אך יש לו בעיה בהתפתחות השפתית שלו ולמרות שביתי קטנה ממנו היא כבר מזמן מדברת בשטף
2.כבר מס' פעמים שביתי פונה אלי ואל בעלי ומספרת כי "אף אחד לא חבר שלי בגן" , או "אף אחד חוץ מ אותו ילד לעיל ב 1" , לא ברור לי כיצד יש להתייחס לנושא הזה, כי ראשית לדעתי יש לה חברים בגן , הרבה פעמים כשאני מגיעה איתה לגן ילדים פונים אליה ומנסים לספר לה דברים והיא לא תמיד נחמדה אליהם וגם לא מעוניינת לשתף. אבל , אני מניחה שאם היא מעלה את זה יש רקע למצוקה מסויימת בעניין . כמו כן היא מספרת על המון מיקרים שבהם ילד מסויים אמר לה כך או אחרת ונראה שזה מאוד מעליב אותה .
3. היא מאוד רגישה ונוחה להעלב גם איתנו, למרות קשר הדוק מאוד ביני לבינה בזמן האחרון יש המון פעמים חיכוחים - מספיק שאמרתי לה משהו פעוט איך לעשות או איך לבצע , כדי שהיא תעלב ואז זה יפתר אחרי חצי שעה של בכי תמרורים והתחנפויות , בזמן האחרון זה פשוט מתיש להעביר איתה אחה"צ שלם . לדעתי זה ברור שהיא מפעילה עלי אמצעי לחץ וממש בודקת את הסף בו אני יכולה לעמוד.
4. לפעמים במהלך שיחות שאנו מנהלים איתה , היא מאוד כועסת לגבי מחמאות או גילויי חיבה, למשל "את ילדה מקסימה" והיא אומרת - לא אני לא! תגידי לי שאני לא ... או יותר גרוע , אם אני כועסת עליה היא מנהל איתי את מלחמת ההעלבויות ואז אומרת לי שאני מכה אותה, בתגובה אני אומרת בשקט שאני אף פעם לא הכתי ולעולם אני לא יכה אותה ושאפילו שאני כועסת אני עדיין אוהבת אותה- במקום שזה ירגיע אותה היא עוד יותר זועמת דורשת ממני "תכי אותי" , אני לא מבינה מאיפה זה בא ומה זה אומר?
יש לציין כי אביה חרדתי מאוד לגביה ובכלל וזה משמש לכשעצמו כר למריבות ביני לבינו . רק עכשיו אחרי הרבה מאוד זמן שאני פועלת בעניין זה הם מצליחים לפתח קשר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3.5
סמדר ריינר01/07/2010שלום לך,
לא כל כך הבנתי מדוע את קוראת לחיבוק ונשיקה בפרידה "גיפופים" וממה את לחוצה? זאת נשמעת לי התנהגות סבירה בהחלט בין שני ילדים קטנים שקשורים זה לזו.
נדמה לי שאת מבינה בעצמך שהעובדה שביתך היא כרגע בת יחידה, כפי הנראה גורמת לבעלך ואולי במידה מסויימת גם לך להיות עסוקים בה מאוד, רגישים אליה מאוד, חרדים סביבה מאוד, וזה כנראה קצת יותר מדי ומחליש אותה.
דוגמה לכך היא הבהלה שלך סביב "הגיפופים", דוגמה שנייה היא ההתחנפויות שאת מתארת כשהיא בוכה. כשאת מתחנפת ונורא חשוב לך שהיא לא תבכה את מחלישה מאוד את הסמכות ההורית שלך מולה וזה רק מגביר את התופעה.
אם ברור לך שהבכי שלה הוא בלי סיבה אמיתית, אסור לך התחנף שם אלא יש צורך להגיב בצורה ברורה וסמכותית, על כך שהבכי הוא לא במקום כרגע ולא יעזור להשיג את המטרה.
כל שאר התהנהגויות שאת מתארת לדעתי באות לבטא את הצורך שלה לקבל ממך תגובה חזקה ולא תגובה כמהה, חלשה, ורכה. רכות יש לה מכם מספיק, והיא כבר מתבלבלת אצלה ונתפסת בתור חולשה, גם אהבה כבר נדמית לה בתור חולשה ולכן היא לא רוצה לקבל את האהבה שלך, ואומרת לך להגיד לה דברים שליליים. כמבון שאת לא צריכה להגיד לה, וגם לא להכות אותה, אב לדעתי זה פשוט בגלל שהיא רוצה ממך סוג של חוזק וגבול.
נראה לי שכדאי מאוד שתפנו שניכם להדרכת הורים כדי לסייע לכם לחזק חלקים במיונויות שלכם מולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)