מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזיבת ילדה בת שנה וחצי ל-5 ימיםאורה01/07/2010
שלום,אנחנו זכינו בטיול לחול ל 4 לילות אך אסור לנו לקחת איתנו את הילדה שלנו. אנו שוקלים אופציה לבקש מהמטפלת שלה לקחת אותה לתקופה הזאת. הילדה מאוד אוהבת את המטפלת והמטפלת אוהבת אותה, בבוקר הולכת אליה בשמחה בלי להתסכל לאחורה בדרך כלל (להבדיל מאנשים זרים וסתם שהיא לא רגילה אליהם). היא מטופלת אצל המטפלת בבית במשך היום. לפניכן עזבתי את הילדה לשני לילות מקסימום כשאז האבא שלה נשאר והפעם מדובר ב- 4 לילות כששני ההורים עוזבים.
אני מאוד חוששת מצד אחד איך היא תגיב, האם, מלבד הקושי הזמני שיהיה לה לא תיגרם לה איזה טראומה לטווח ארוך, חרדת נטישה או משהו, מצד שני חבל להפסיד כזה פרס של פעם בחיים.
השאלה שלי האם חששותיי מבוססים או שסביר להשאיר ילדה עם אדם שהיא מכירה לתקופה הזאת?
אודה מאוד על תשובה מהירה שכן יש לאשר השתתפות בטיסה בקרוב:)
תודה רבה,
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזיבת ילדה בת שנה וחצי ל-5 ימים
סמדר ריינר01/07/2010שלום אורה,
זה אכן גבולי ביותר, ולא כל כך מומלץ. בגיל הזה לילדה אין עדיין תפיסת זמן, וגם קשה להסביר לה שאתם תחזרו, ואכן יכולות להיות תגובות קשות וייתכנו גם השלכות מסויימות לעתיד, אך את זה קשה לנבא זה קשור בעוד הרבה גורמים.
אם בכל זאת חשוב לכם לנסוע, טוב שאתם משאירים אותה עם דמות שהיא מכירה ושאתם סומכים עליה, רצוי אם ניתן שמטפלת תהיה איתה בבית שלכם, אם זה לא ניתן, כדאי להביא איתה לבית המטפלת חפצים אהובים ומוכרים שלה מהבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אורה02/07/2010תודה על התשובה- שהאמת מקשה עוד יותרבהחלטה- כי לא מדובר מצד אחד באיזה צורך חיוני שאין מה לעשות ומפחיד לקחת סיכון. מאוד מאוד יעזור לי אם תוכלי בבקשה לסקור בקצרה את הגורמים שעלולים להשפיע על קיון הנזק- שאולי אוכל להשוות על המצב אצלנו...
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר02/07/2010שלום אורה,
אני מצטערת שאני רק מקשה על ההתלבטות, הלוואי ויכולתי לעזור יותר. אני לא בטוחה שניתן לעשות סקירה כזו ושזה באמת יעזור לכם, לא מדובר פה במדע מדוייק. יש גורמים שונים שמתערבים בהתפתחות של ילד שקשורים לקשר עם ההורים, האם הוא בטוח או לא, לנתונים מולדים של הילד , מבחינת רמת הפגיעות החרדה והרגישות ולסתם מזל ,שלא ניתן למדוד אותם במדוייק ולצפות אותם. לכן אני לא יכולה להבטיח לכם במאה אחוז שלא תהיה פגיעה בילדה.
חמישה ימים בגיל הזה זה גבולי מאוד, וכאמור אין כרגע לילדה יכולת להבין שזה זמני ושאתם תחזרו, וזה הגורם המרכזי לנזק אפשרי. אני באופן כללי לא בעד, אך אני בהחלט מבינה את ההחמצה שאתם אולי חשים ואת הרצון שלכם לנסוע בכל זאת, אני מקווה שתחליטו את ההחלטה הנכונה ביותר עבורכם ותהיו שלמים איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה- יש החלטה
אורה03/07/2010תודה רבה,
החלטנו שכהנאה לא ניסע אלא אם יסכימו שניקח אותה יחד איתנו:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר03/07/2010שלום אורה,
אני חושבת שקילבתם החלטה טובה, ואני מאחלת לכם הרבה נסיעות ופרסים בהמשך...:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)