ילדה ביישנית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • ילדה ביישנית
    ענת
    02/07/2010

    שלום,
    בתי בת 7 (סיימה כיתה א) ביישנית מאד, בעיקר למבוגרים. היא לא עונה כשפונים אליה ובטח לא פונה לאחרים ,פשוט מתחבאת מאחורי (אם אני בסביבה). היא תמנע מלהשתתף בכיתה ולהביע את עצמה בפומבי. היא משחקת עם חברים, אך מרגישה נוח להשמיע את קולה בסביבה ובחברה מוכרת. היא מתביישת מילדים חדשים או מכאלה שפחות קרובים לה ובאופן כללי לא כל כך יוזמת.
    כשהיתה קטנה היתה מלאה בטחון וחברותית לכולם אך עם הגן המעבר לגן העירוני (גיל 4.5) חל שינוי דרמטי. המעבר היה מאד משברי היה לה קשה בעיקר עם התמודדות עם גננת קשוחה מאד, קרה וצעקנית והדבר גרם לה להסגר. שאלתי - האם ה"חוויה" הזו אכן גרמה לביישנות ולחוסר הבטחון? ובכל מקרה - מה ניתן לעשות וכיצד לחזק את הילדה?

    תודה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה ביישנית

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ילדה ביישנית

    סמדר ריינר
    02/07/2010

    שלום ענת,
    קצת קשה לי להאמין שחוויה אחת גרמה לבעיה הזו, אני מניחה שזה צירוף של גורמים שונים, שאני לא יכולה לדעת אותם כיוון שאני לא מכירה אתכם.
    מה נשיתן לעשות הוא למשל לדבר עם המורה שלה שתנסה לדובב את הילדה בכיתה, שתנסה להתקרב אליה, לדבר איתה באופן אישי, ולשכך את החרדה שלה מולה.
    כמובן שניתן גםלדבר על כך עם הידה בעצמה, וגם ברר הםאזה מפריע לה והםא היא רוצה לשנות את זה, ואם כן אז ניתן לעודד אותה להכיר ילידם חדשים, להזמים מדי פעם ילדה חדשה הבייתה, לשחק איתה וכו', וכל פעם שביתכם מנסה ליזום משהו חדש, אפילו קטן ביותר - לדבר עם מוכר במכולת וכו', לחזק ואתה על כך מאוד.
    אם הבעיה ממשיכה או מתגברת, ומפריעה מאוד ניתן כמובן לפנות לטיפול.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו