מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבא עובד בחו"לליאת03/07/2010
שלום
הבן שלי בן שנתיים וחצי ואבא שלו (בעלי) עובד בחו"ל .בעלי נוסע לתקופות של 3 חוד' לעבוד וחוזר אלינו לחודשיים ושוב נוסע ל3 חוד'.
בתקופה שהוא בחו"ל בעלי מדבר עם הבן שלי פעם ביום בטלפון או במחשב .(לפעמים הבן שלי לא רוצה).
חשוב לציין שאבא שלי ואחי מבלים עם הבן שלי יום יום. הסברתי לו שאבא עובד וכשהוא יסיים לעבוד הוא יחזור .אני תמיד הייתי הדמות היותר דומיננטית בחיו של בני.
הוא לא מראה סימנים שזה מפריע לו ,הוא לא שואל עליו.
השאלה שלי האם המצב יכול לפגוע בו ?
מה היית ממליצה לעשות כדי להקל עליו בתקופות שאבא שלו לא לצידו?
וכמה טיפים למצב העדין הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא עובד בחו"ל
סמדר ריינר03/07/2010שלום ליאת,
ברור שהמצב לא אידאלי ויש לו חסרונות. עם זאת נראה לי שכרגע אתם עושים את המיטב כדי שזה יפגע בו כמה שפחות.
חשוב מאוד שתקפידי על גבולות תקינים, על מנת שלא ייווצר מצב שמרוב רצון לפצות אותו, ובגלל העדר תפקיד אב מוגדר וברור הילד לא יקבל גבולות שתואמים לגילו. אחד הדברים המרכזיים בנושא זה הוא שהילד לא יתרגל לישון במיטתך בזמן שאביו לא נמצא, ושגם כשאביו בחו"ל יהיה מסר ברור, מילולי והתנהגותי שאבא הוא בן הזוג של אמא, התפקיד הזה לא פנוי, אמא אוהבת אותו והוא אותה והם זוג והילד הוא ילד.
דבר נוסף שמשמעותי כאן הוא איכות הקשר בינו לבין אביו בזמן שהאב כן נמצא בארץ, האם משחקים יחד, האם האב משמעותי בזמן השהייה בארץ בחינוכו ובגידולו?
אלה בעיקר הדברים שהייתי שמה לב אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם המצב כרגע עלול לפגוע בו ?אם כן
ליאת04/07/2010באיזו צורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר04/07/2010שלום ליאת,
אני חושבת שאת מבינה בעצמך שהמצב לא אידאלי, זה מפריע בודאי לקשר שלו עם אביו, אולי גם לדימוי העצמי העצמי שלו, לדימוי שלו אודות מבנה משפחה וההתנהלות שלה וכו'. אלה נראים לי דברים ברורים שאתם בודאי מבינים גם בעצמכם.
אם יש שאלה או חשש יותר ספציפי, תנסי לפרט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה פוגע בדימויו העצמי ?
ליאת05/07/2010ומה אפשר לעשות כדי שלא יפגע דימויו העצמי?
איך מסבירים לו את המצב בצורה הטובה ביותר בשבילו?
איך אני יידע להבחין עליו האם זה משפיע עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר06/07/2010שלום ליאת,
תראי, כל ילד זה משהו אחר, ואנחנו נכנסנו כאן לדיון שהוא מאוד תאורטי ובכל לא ברור לי איך זה אצל הילד שלך. אין דבר כזה בפסיכולוגיה שיש רשימת דברים שקורים ולכל דבר יש את התשובה שלו, לצערי.
גם אין אפשרות להורים למנוע פגיעה מהילדים שלהם באופן מוחלט, אפשר רק לעשות הכי טוב שניתן, ולגבי זה, כמו שאמרתי לך נראה לי שאתם עושים הכי טוב שניתן, במסגרת המגבלות. עדיף היה שאביו היה בארץ, אך זה לא אפשרי.
כמו שהסברתי לך, ילד שלא גדל עם אבא עלול לפתח תחושה שאבא עזב אותו כי הוא לא מספיק אוהב אותו. וזה עלול לפגוע בביטחון העצמי. כמו גם התחושה שרק הוא ואמא ביחד, עולים לפתח אצלו את הפנטזיה האדיפלית שאמורה להיות בגיל הזה שהוא בעצם הבן זוג של אמא. בבית שאבא גר או שיש בן זוג, זה מעמיד את הפנטזיה בפרופורציות של המציאות. כאן זה לא תמיד קורה וזה עלול לגרום ו להרגיש אחריות כלפי אמא, לדאוג בגלל דברים שהוא לא אמור לדאוג מהם וכו'. לכן אמרתי לך שכדאי להקפיד על הגבולות, ובכמובן חשוב מאוד שהוא לא יישן איתך באותה מיטה.
מעבר לזה, כל עוד אין לי דוגמה ספציפית של התנהגות אין לי מה להוסיף לך כרגע, ואני מציעה שתניחי לזה, ואם תהיה בעיה ספציפית - תחזרי להתייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)