מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חלומות על הגןאמא05/11/2007
שלום רב,
בני בן השנתיים וחצי חולם כמעט כל לילה על הגן. אנו שומעים אותו בלילה צועק: "לא רוצה לגן".
בלילה האחרון צעק זאת כמה פעמים.
תחילה חלומות אלו היו בתחילת שנה עם כניסתו לגן, כך שהתייחסנו לחלומות אלו כלגיטימיים, היות ומדובר בהסתגלות למטפלות חדשות, סביבה ואוירה חדשה. (עבר קבוצה עם אותם ילדים).
כעת שעבר לא מעט זמן, אנו שואלים את עצמנו האם זה דורש התייחסות מיוחדת ???
חשוב לציין שהילד אוהב ללכת לגן, כששואלים אותו אם הוא אוהב ללכת לגן, הוא עונה כן. והוא אומר שכיף לו בגן, ואני כאמא דאגנית עשיתי לא מעט ביקורות (בחצר אמנם) וראיתי שהוא משחק בכיף עם חברים. הוא גם בבקרים נכנס לגן ולא בוכה ואומר שלום יפה לאבא ואמא. (רק בתחילת שנה הוא בכה וזה היה טבעי).
על פניו המטפלות נראות לי חמימות ונחמדות מאד.
כך שכל מה שמטריד אותי זה אותם חלומות קבועים על הגן ואותו משפט כואב, המחייב התייחסות.
אודה לך מאד באם תוכלי לפרש לי את משמעות החלומות הנ"ל ומה עליי לעשות הלאה?
בברכה,
אמא ואבא דאגנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות והתמודדות
שושי יעקובי07/11/2007נשמע מדבריך שהילד שלך עובר תקופה של הסתגלות והתמודדות. כפי הניראה הוא חווה גם חוויות מתסכלות אותן הוא משחזר בחלומותיו. אך התמודדדות עם תסכול היא מרכיב חיוני בצמיחה ובהתפתחות של כוחות. נשמע כרגע שהוא מתמודד לבד ולא מבקש את התערבותכם. היו קשובים לו אך כל עוד הוא יכול - תנו לו להתמודד לבד. זכרי הוא שמח ללכת לגן.
שושי יעקובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלומות על הגן
אמא07/11/2007ראשית, תודה רבה על המענה.
שנית, אודה לך אם את יכולה לפרט מהן אותן "חוויות מתסכלות"? האם מדובר על התמודדות בגן עם מריבות עם חברים?.
אני כן יודעת לומר שיש ילד אחד בגן, שמרביץ לא מעט. (לא רק לילד שלי, גם לילדים אחרים)
ואולי זה קשור לאותן חוויות מתסכלות שאת מדברת עליהן.
האם זה סביר ונורמלי לחלום בתדירות כזו ולהתמודד לבד?
חשוב לציין, שאנו הורים שמעניקים חום ואהבה כל הזמן ומשוחחים איתו הרבה מאד.
הילד מאד חם, אוהב ופתוח. הוא לא ילד שמפנים, הוא מדבר ומספר, אך בכל זאת, מדובר בילד בן שנתיים וחצי שלפעמים דובר אמת ולפעמים זורק משפטים שהם לא תמיד נכונים.
אודה לך על תשובתך,
תודה,
אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות בגן
שושי יעקובי08/11/2007אני אחזור על דבריי, את תארת ילד מסתגל, ילד שמח. בדקתם את הגן והתרשמתם ממנו באופן חיובי.
לכן נראה לי כי "החלומות הסוערים" הללו הם עבוד של חוויות נורמטיביות הקשורות להסתגלות לגן חדש, חברת הילדים, כללים וגבולות. ובגילאי שנתיים-שלוש יכולים להיות לא מעט מצבי תסכול הקשורים התמודדות חברתית (להתחלק בצעצועים, להגיב לעימות מול ילד ועוד).
כי המיומנויות החברתיות של הילדים בגיל זה עדיין לא בשלות דיים. אם בכל זאת אינך שקטה, האופציה שעומדת לרשותך היא לערב את הגננת שנמצאת עם הילד בגן ויכולה להתבונן עליו ולספר לך יותר.
שושי יעקובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)