מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות של ילדים עם חבר חדש של אמאסיון04/07/2010
שלום רב!
אני גרושה מזה שנה + ילד בן 6 וילדה בת 4. אני מנהלת מערכת יחסים עם גבר מזה מספר חודשים והילדים מכירים אותו בתור ידיד שלי, יש בינהם חיבור נהדר והם אוהבים אותו מאוד וגם הוא אותם- הוא משחק איתם מלמד אותם ומבלה המון זמן איכות עימנו.
מהרגע שסיפרתי לילדים שאני אוהבת אותו ואנחנו חברים וכמובן שהצגתי זאת בהתאם לגיל, בני התחיל לשאול שאלות כמו: אמא ואותי את אוהבת גם? אמא גם אותי את תנשקי, אמא תחבקי אותי גם? אני מניחה שהוא מגלה סימני קנאה או פחד שהגבר יתפוס את מקומי.
אני בהחלט עונה לו על כל השאלות ומסבירה לו שהוא כל עולמי וגם אחותו ושאני אוהבת אותם מאוד- אני גם לא מחסירה נשיקות וחיבוקים או תשומת לב- הם אכן כל עולמי, יחד עם זאת אני מסבירה להם שכמו שלאבא יש חברה גם לי יש חבר ואבא תמיד יישאר אבא שלהם (שמספר פעמים בני שאל אותי אם אבא שלו יישאר אבא שלו), עוד בנוסף אני מסבירה לו שגם הוא כשיהיה גדול תהיה לו חברה אבל אני אמא שלו ותמיד הוא יישאר הבן שלי ואני אמא שלו ושיש בינינו אהבת דם.
מה דעתך? אני מניחה שאלה שאלות לגיטימיות אך יש לי מועקה בלב מזה, ואני מניחה שזאת ההשלכה הכי משמעותית כשמתגרשים ויש ילדים בסיפור. את הגבר שלי אני מאוד אוהבת וסביר להניח שנעבור לגור יחד ויהיה לזה המשך כך שחשוב לי לנהוג בצורה הנכונה.
מה עליי להסביר לילדים? האם הזמן יעשה את שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם החבר החדש של אמא
סמדר ריינר04/07/2010שלום שירן,
מבחינת ההסבר נשמע שאת מסבירה בסדר. העניין הוא לא רק איך מסבירים אלא גם איך מתנהגים. חשוב אם אתם עוברים לגור ביחד או מהדקים את הקשר להקדיש מחשבה למקומם של הילדים, הזמן המוקדש להם, המקום הפיזי שמוקדש להם בבית כשיש מישהו נוסף שעובר לגור, איך מתארגנים סביב השאלה מה הסמכות של אותו בן זוג כלפיהם, האם יש לו סמכות חינוכית? לא? אם לא אז איך באה לידי ביטוי העובדה שגם הוא גר בבית וצריך לקבוע דברים, אם יש לו סמכות חינוכית אז באיזה נושאים? מה זה אומר לגבי אבא שלהם, וכו'. לפעמים זוגות לא מקדישים מחשבה לעניינים האלה והתוצאה היא שמישהו תמיד מרגיש לא לוקחים אותו בחשבון ושהדברים לא ברורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם החבר החדש של אמא
סיון04/07/2010תודה רבה על התייחסותך.
האם זה הכרחי לקחת את הילדים לשיחה יחד עם בן זוגי הנוכחי ולהסביר להם לפני המעבר יחד?
נכון לעכשיו אין הוא סמכותי כלפיהם ו/או משליט סדר ומחנכם. אני מניחה שביום מן הימים כשנעבור למגורים משותפים זה יהיה הכרחי על מנת שגם כבודו יהיה במקומו מונח.
מה לעשות? האם להמשיך לענות על השאלות? להשתדל לא לבוא במגע מולם? (הכוונה לנשיקה על הלחי, חיבוק ליטוף), להעניק יותר תשומת לב גם מצד בן זוגי, ז"א שיותר יחבק יותר ינשק יבוא במגע עימם?- אולי ככה הם ירגישו יותר ביטחון? האם לבקש מאביהם להתראות עימם יותר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם החבר החדש של אמא
סמדר ריינר04/07/2010שלום שירן,
ממש לא התכוונתי שתיזמו שיחה משותפת עכשיו ותסבירו להם את כל הדברים האלה. הדברים האלה הם קודם כל לחשיבה עבורכם, ויש עוד דרך ארוכה בעיני עד שזה יתיישם, איך זה יתשיים ואיך זה יועבר לילדים. לדבר איתם עכישו על כך זה לדלג על המון שלבים, את בטוחה שתאם יודעים מה אתם רוצים בעניין הזה? אני התכוונתי באופן כללי איך להתחשב בילדים וגם בבן הזוג כשדברים יהפכו להיות יותר קונקטים. כרגע, אני חוזרת ואומרת הסברת להם בסדר. אין קסם שיקטין את החרדה שלהם עד שהכל יהפוך יותר מוחשי והם יוכלו לראות בעצמם מה קורה.
לא נראה לי שהדבר המתאים הוא לבקש מבן הזוג או מאביהם להיות איתם יותר במגע, או להקדיש להם יותר זמן אלא דווקא את, את האהבה שלך הם חוששים כרגע לאבד, למה את מפנה את העניין לאבא או לבן הזוג.? זהו מעבר לזה לא נראה לי שיש מה עוד לעשות כרגע מלבד סבלנות לשאלות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי. קיבלתי, תודה רבה
סיון04/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) ובהצלחה.
סמדר ריינר04/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)