מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שנתיים חווה אלימות והסתגלות לגןsheron04/07/2010
שלום רב!
ביתנו בת שנתיים. מבחינה שפתית מדברת משפטים פשוטים (אני רוצה עוגיה למשל..).התחלנו לשלוח אותה לגן לפני כחודשיים בגיל שנה ו10 חודשים. נציין כי היתה תקופת הסתגלות לגן וקשיים של התחלה של כשבועיים ,שלושה עד שהיא כבר מבקשת בד"כ ללכת לגן בבוקר ונראית די שמחה על כך ואינה מתקשה בפרידה. בשבוע שעבר ראינו סימן של נשיכה על זרועה וכששאלנו על כך היא הרבתה לבכות ואף לנשוך את עצמה בפעמים שהזכרנו לה זאת וגם בעת תיסכולים קטנים למדי בנוסף משכה לעצמה בשיערה. תגובתינו היתה לנסות להסביר לה (במילים פשוטות כמובן)שהיא טובה ונחמדה ואסור לאף אחד לנשוך אותה (גם לא את עצמה)אלא רק לנשק וללטף בעדינות ולשחק איתה. מכיוון שהבנו כבר אז שמדובר בילד כלשהו מהגן אז גם אמרנו בפניה באופן של הצגה ופניה לדמות דמיונית ש:"זה לא נחמד/ לא טוב לנשוך","אסור לך לנשוך את נעה" , "נעה חמודה וטובה רק משחקים איתה בעדינות.."
מאוחר יותר לאחר שיחה עם הגננת התברר לנו שכנראה זה ילד מסויים שמרבה לנשוך ילדים כשהוא מתחיל להיות עייף והוא עושה זאת ללא התראה,באופן לא צפוי בלי שהגננות יספיקו למנוע ממנו.
בנוסף, ציינה הגננת שכשהוא עצבני ומכה הוא גם נוהג למשוך בשערותיו עד כדי מריטה מה שקצת הזכיר לנו את ההתנהגות החדשה של ביתנו בעת תסכול.
לאחר שנודע לנו על זהות הילד דברנו עם ביתנו עוד קצת על המקרה ועל משמעותו תוך ציון זהותו של הילד. ואז החלטנו כבר לא להזכיר לה את המקרה ,כי היא היתה מאוד בוכה כשנזכרה. התגובות הרגשיות של הבכי קצת פחתו ,אך עדיין לפעמים אנו רואים שבעת תסכול קטן שנגרם לה בבית (לדוג' אמא אומרת לה לחכות קצת ועוד מעט נלך לפארק..) היא חוזרת על ההתנהגות של נשיכה עצמית ונסיון צביטה או הכאבה עצמית אחרת וממלמלת משהו כמו אני אנשוך אותי... או לא טוב לא טוב.. תוך כדי בכי
זה ממש נורא לנו לראות אותה ככה! בחיים היא לא התנהגה כך ולא פגעה בעצמה !
כשהבנו שאין כל כך סיכוי שהילד יעוף מהגן בעיקר כי כבר סוף השנה מתקרב החלטנו שלא לשלוח אותה לגן לפחות עד שנה הבאה שהוא כבר לא יהיה שם.
בנוסף חשבנו שאולי לא כדאי לקלקל את ההסתגלות הטובה למסגרת של גן שכבר היתה ואולי לבוא יחד איתה לאיזה פעמיים לגן לשם איזשהי חוויה של פרידה עם טעם טוב מהגן עד שנה הבאה כשתחזור. וגם להדגיש חוויות חיוביות (שאנחנו מקווים שקיימות) מהגן בעת הביקור המשותף.
ההתלבטות הקשה שלנו היא האם בכלל לשלוח אותה לגן הזה בשנה הבאה. אנו חוששים שאולי נוצר אצלה קשר ריגשי שלילי חזק ומוכלל בין החוויה הקשה לבין הגן הזה בכלל על כל משמעויותיו והחוויות הקשורות בו, כי כעת זה נראה כאילו היא לא רוצה ללכת לגן כששואלים אותה.
מה דעתכם על כך וכן על רעיון ביקור הפרידה המשותף? יעיל או שאולי זו טעות?
.
המון תודה מראש על זמנכם ותשובתכם,
גיל ושרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים חווה אלימות
סמדר ריינר04/07/2010שלום שרון,
נראה לי שקצת נבהלתם יותר מדי. דבר כזה יכול לקרות בכל גן והוא יכול לקרות לה שוב. מה שאתם רואים עכשיו הוא לא בהכרח הטראומה שלה מהילד ומהגן אלא דרך שהיא אימצה להתמודד עם תסכול. כדי שזה ייפסק צריך ללמד אותה הדרכים אחרות (קשה לך לחכות עכשיו, אז אפשר לשחק בינתיים במשהו אחר, לא צריך לנשוך).
לדעתי אין סיבה לא לשלוח אותה לגן בשנה הבאה. ובודאי שאפשר לבצע פרידה כמו שרציתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם החבר החדש של אמא
סיון04/07/2010תודה רבה על התייחסותך.
האם זה הכרחי לקחת את הילדים לשיחה יחד עם בן זוגי הנוכחי ולהסביר להם לפני המעבר יחד?
נכון לעכשיו אין הוא סמכותי כלפיהם ו/או משליט סדר ומחנכם. אני מניחה שביום מן הימים כשנעבור למגורים משותפים זה יהיה הכרחי על מנת שגם כבודו יהיה במקומו מונח.
מה לעשות? האם להמשיך לענות על השאלות? להשתדל לא לבוא במגע מולם? (הכוונה לנשיקה על הלחי, חיבוק ליטוף), להעניק יותר תשומת לב גם מצד בן זוגי, ז"א שיותר יחבק יותר ינשק יבוא במגע עימם?- אולי ככה הם ירגישו יותר ביטחון? האם לבקש מאביהם להתראות עימם יותר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה התגובה לא מיודעת להודעה זו
סיון04/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר,
sheron04/07/2010תודה רבה רבה על התגובה המהירה (!)
ועל ההרגעה:)
שרון וגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) שמחתי לעזור
סמדר ריינר04/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנסתם להיסטריה
לילי05/07/2010נשיכות זה לא נעים, אבל הילדה תחווה עוד הרבה "התגוששויות" במהלך ההתפתחות שלה ובמהלך שהייתה עם ילדים בני גילה. נראה לי שאתם נותנים משקל מאוד כבד לסיטואציות שזה יגרום לילדה יותר נזק מן הנושא עצמו. הילדה שלכם גם יכולה לנשוך ילד אחר .. כדאי גם להיות ערוכים לכך.
מלבד זאת, גננת לא אמורה למסור להורים את זהות הנושך ובוודאי שלא להוסיף עוד פרטים אחרים עליו. אני לא הייתי שולחת אותו לאותו הגן מן הסיבה הזאת בלבד, או מלבנת את הנושא עם הגננת.
צריך ללמד את הילדה התמודדות אסרטיבית ולא התפלסות יתירה.
מצטערת, זאת דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)