אקט מיני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אקט מיני
    אמא
    05/07/2010

בתי בת ה-3 החלה לגלות את המיניות שלה ולעיתים היא נוגעת באיבר מינה.
    אתמול נוכחתי לראות שהיא "בונה" מגדל מכריות בסלון, יושבת עליו ומחככת את איבר מינה שהסתכלתי עליה היא התביישה ואמרה לי "אל תסתכלי" (זה היה בביתה של אחותי לעיני ולעיני האחיינית שלי).
    אני חייבת לציין שנחרדתי היות וזה נראה לי אקט מאוד "בוגר" לגילה הפעוט.
    לאחר מכן היא עשתה זאת שוב ואמרה שהיא בונה "מגדל פושפוש" (כינוי לאיבר מינה) ושלא נסתכל.
    אני לא ידעתי איך להגיב לזה
    יכול להיות שראתה מישהו בגן עושה זאת?
    איך עליי להגיב. אין לי בעיה עם זה שהיא נוגעת באיבר מינה, אבל האקט האחרון נראה לי מאוד מוגזם לגילה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקט מיני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/07/2010

לאמא שלום,
    זה אכן מביך ולא נעים לראות, אך אוננות היא תופעה טבעית בגילה של בתך. היא עדיין לא מינית ולא מחפשת פרטנר אלא גילתה כי מגע באיזורים מסוימים הוא מהנה. בתך מבינה כי אוננות היא דבר פרטי, וכדאי גם לומר לה זאת, שלא מתאים לעשות את הדברים הללו בסלון אלא הם נעשים באופן פרטי. ייתכן שראתה מישהו, אבל אין הכרח בכך. ילדים רבים בגילה מגלים מעצם הסקרנות הטבעית, איך מגע בגופם מרגיש. רק במידה והאוננות הופכת לתדירה הרבה יותר וממשיכה להיעשות בציבור, יש מקום להציב גבולות יותר ברורים ולבדוק יותר את הנושא, כרגע הנתונים שתיארת הם נורמטיביים.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אוננות

אמא
    08/07/2010

השאלה מהי התדירות שאמורה להדאיג?
    היום למשל היא הצמידה חיתול טטרה לאיבר מיני בחוזקה ואמרה לי לא להסתכל....
    אתמול היא נצמדה מאחוריי ועשתה את "הפעילות" עליי ממש וביקשה שאסתכל על הטלוויזיה
    כעסתי עליה ואמרתי לה שזה דבר פרטי ולא עושים זאת בפרהסיה ובטח שלא על אנשים (היא הפנימה כי היום לא עשתה זאת עליי).
    נראה שכל יום זה מעסיק אותה לפחות פעם פעמיים ביום.
    האם יכול להיות קשר גם להיותי בהריון מתקדם? מקווה שלא תפתח אובססיה זה ממש מבהיל
    כיצד להתייחס?

ימית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/07/2010

נראה שהאוננות היא אכן בתדירות גבוהה מהרצוי. ייתכן שזו אחת הדרכים של בתך להרגיע את עצמה, גם לאור המתח שקשור בהריונך. רצוי לעבוד איתה על דרכים לווסת מתח והתרגשות, ולהרגיע את עצמה בדרכים שאינן מערבות את איבר המין. למשל, לשחק עם חיתול טטרה בחלקים אחרים של הגוף, לצייר, לשחק בבצק, וכמובן לדבר איתך ולשחק עמך משחקי תפקידים.
    כדאי גם לפנות לרופא, גם כדי לשלול בעיה רפואית (כמו פטריה או פצע באיזור), וגם לבחון את האפשרות שייתכן ויש לבתך ויסות חושי לא מאוזן שהאוננות היא סימפטום אחד שלו.
    בכל מקרה, כדאי שההתייחסויות יהיו גם לכך שהאוננות היא נעשית באופן פרטי, וגם להסיח את דעתה ולנסות להקל עליה מבחינה רגשית בדרכים אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו